Trots én teleurstelling bij AZ: 'Dat voel je na de tijd wel in de kleedkamer'

Trots én teleurstelling bij AZ: 'Dat voel je na de tijd wel in de kleedkamer'

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 08:48vr 27-11-2020 om 08:48

Laatste update: vrijdag 27 november 2020 om 10:30vr 27-11-2020 om 10:30

Teun Koopmeiners vindt dat AZ trots mag zijn op het 0-0 gelijkspel tegen Primera División-koploper Real Sociedad, maar baalt tegelijkertijd van de gemiste kansen van zijn ploeg. De aanvoerder was zelf twee keer dichtbij een doelpunt.

De teleurstelling overheerste na de wedstrijd, geeft Koopmeiners aan in gesprek met RTL. "Dat voelde je inderdaad wel in de kleedkamer. Ik denk dat wanneer je zo speelt tegen zo'n tegenstander, je tevreden mag zijn. Maar we hebben genoeg honderd procent kansen gehad om hier met de winst weg te gaan."

Zelf was Koopmeiners twee keer dichtbij een treffer. In de eerste helft werd zijn inzet geblokt, in de tweede helft raakte hij snoeihard de lat. "Die onderkant lat, het zou lekker zijn dat die binnenvliegt. Maar die bal in de eerste helft moet er gewoon in. Ik wilde hem niet te hard schieten, waardoor die geblokt kon worden. Het was zo'n mooie aanval, dat wil je graag afmaken. Helemaal op dit soort cruciale momenten. Op basis van de kansen had je hier graag met drie punten weg gewild."

AZ doet nog volop mee om een plek in de knock-outfase van de Europa League en gaat nog spelen tegen Napoli en HNK Rijeka.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws