Spelersrapport: sterk AZ-collectief heeft één uitblinker en geen onvoldoendes

Spelersrapport: sterk AZ-collectief heeft één uitblinker en geen onvoldoendes

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 22:51do 26-11-2020 om 22:51

Laatste update: vrijdag 27 november 2020 om 00:10vr 27-11-2020 om 00:10

Drie weken geleden had AZ geen schijn van kans tegen Real Sociedad, maar donderdagavond had de formatie van trainer Arne Slot de zaakjes een stuk beter voor elkaar. De Basken werden in het AFAS Stadion op 0-0 gehouden en met een beetje meer geluk had AZ zelfs kunnen winnen. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Marco Bizot – 6,5: In Baskenland hoefde Bizot maar één keer te vissen en ditmaal hield hij zelfs de nul tegen de koploper van La Liga. Veel hoefde de Oranje-international daar overigens niet voor te doen. Hij mag wel gaan werken aan zijn uittrappen.

Jonas Svensson – 7: In aanvallend opzicht speelde de Noorse back een prima wedstrijd, maar defensief gezien had hij zo nu en dan veel moeite met de handige Adnan Januzaj. Maar uiteindelijk telt het resultaat: geen tegengoal.

Pantelis Hatzidiakos – 6,5: De jonge Griek moet zo nu en dan bij de hand genomen worden door zijn meer ervaren ploeggenoten en wordt aangestuurd om op de goede momenten de goede dingen te doen. Toch kwam Alexander Isak er niet aan te pas en dus heeft 'Panta' het goed gedaan.

Bruno Martins Indi – 7: Wat zal Arne Slot blij zijn dat de linksbenige verdediger op deadline day besloot om naar AZ te komen. 'BMI' brengt rust, ervaring en pure duelkracht mee en dat is essentieel voor een goed functionerende verdediging.

Owen Wijndal – 7,5: Zijn debuut in Oranje heeft Wijndal duidelijk goed gedaan. De vleugelverdediger maakte zijn rushes op links, vormde een bijzonder gevaarlijke tandem met Jesper Karlsson en was ook op eigen helft de baas over zijn directe tegenstander.

Teun Koopmeiners – 7: De captain van AZ had in de eerste helft eigenlijk een doelpunt moeten maken, maar verder viel er niks aan te merken op het spel van de linkspoot. Hij regisseerde, stuurde aan en bewaakte de balans. Zijn schot op de lat na rust had meer verdiend.

Fredrik Midtsjö – 6,5: Bij een ploeg die veel balbezit heeft is Midtsjö de man die zich als spelmaker opwerpt en ploeggenoten in gevaarlijke posities aan het werk zet. AZ speelde echter wat reactiever om Sociedad onschadelijk te maken en daardoor kwam de Noor wat minder vaak in het spel voor.

Dani de Wit – 6: De voormalig Ajacied was lang onzichtbaar. De momenten dat hij er wel bij betrokken werd stonden in het teken van kansen, die De Wit dan miste. Bij Spaans balbezit rende de aanvallende middenvelder echter wel de longen uit het lijf en zette hij druk waar het kon. Daarom toch een voldoende.

Calvin Stengs – 8: Veruit de beste speler aan Alkmaarse zijde. De vleugelaanvaller kwam vanaf rechts veelvuldig naar binnen en stichtte met de linker gevaar door soms voor te geven en soms zelf te schieten. Stengs laat zien toe te zijn aan een volgende stap.

Albert Gudmundsson – 6: Slot blijft de laatste wedstrijden vasthouden aan Gudmundsson in de punt van de aanval en daarmee houdt de IJslander concurrent Myron Boadu op de bank. Tegen Sociedad liet Gudmundsson niet zien waarom hij de voorkeur moet krijgen boven Boadu. De Scandinaviër voerde zijn taken bij balverlies uit en meer dan dat deed hij niet.

Jesper Karlsson – 7,5: De scout van AZ die de aanbeveling van Jesper Karlsson schreef moet (alweer) met goedkeuring gekeken hebben hoe de jonge Zweed speelde. Al weken blinkt de aanvaller uit en ook nu was hij, geholpen door de aanvallende impulsen van Wijndal, af en toe niet te houden. Hoe lang speelt hij in Alkmaar?

Invallers:

Myron Boadu – x: viel na 71 minuten in voor Albert Gudmundsson en speelde te kort voor een beoordeling.

Zakaria Aboukhlal – x: viel na 71 minuten in voor Jesper Karlsson en speelde te kort voor een beoordeling. Hij miste drie minuten voor tijd wel een enorme kans op de 1-0.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws