Schmidt legt Ihattaren-situatie uit: 'Hopelijk snel beter, dan komt hij bij team'

Schmidt legt Ihattaren-situatie uit: 'Hopelijk snel beter, dan komt hij bij team'

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 14:08vr 27-11-2020 om 14:08

Roger Schmidt is op de persconferentie voor de wedstrijd van aanstaande zondag tegen Sparta Rotterdam uitgebreid ingegaan op de situatie van Mohamed Ihattaren bij PSV. De oefenmeester geeft aan dat de middenvelder een individueel programma afwerkt en daarom in ieder geval de komende twee wedstrijden niet beschikbaar is.

Schmidt zag zijn mannen donderdagavond met 3-2 winnen van PAOK Saloniki, waardoor de kansen op overwintering in de Europa League nog springlevend zijn. Het drukke speelschema eist wel zijn tol van de PSV-spelers. "Misschien hebben we wat frisse spelers nodig in de basisopstelling", doelt Schmidt op mogelijke wijzigingen aan zijn opstelling tegen Sparta. "Maar dat beslissen we later."

Wat wel zeker is, is het ontbreken van Ihattaren tegen de Kasteelclub. Schmidt wil hem niet mee laten spelen. "Dat is het plan ja. Die beslissing hebben we deze week genomen. Als we hem nu terug zouden brengen in de normale groepstraining, zou dat niet veel zin hebben. Hij is niet in een goede conditie. Dat hebben we met hem besproken, we hebben een duidelijk plan."

Schmidt benadrukt dat Ihattaren honderd procent achter het uitgestippelde plan staat. "Hij is er blij mee, hij werkt hard. Als we individueel hard met hem werken, is hij niet wedstrijdfit en zal hij twee wedstrijden moeten missen. Hopelijk is dat snel beter, dan komt hij weer bij het team. Ik vind hem een super voetballer en het is mijn verantwoording om op hem te passen. Alle ogen zijn op hem gericht, daarom neem ik hem in bescherming."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Een goede beslissing van Schmidt?

Ja, geef Ihattaren de tijd
77%
Nee, Ihattaren hoort in de basis
23%
(912 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws