Schmidt ziet PSV-uitblinker én gaat in op Ihattaren-situatie: 'Daarom besloten'

Schmidt ziet PSV-uitblinker én gaat in op Ihattaren-situatie: 'Daarom besloten'

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 07:49vr 27-11-2020 om 07:49

Roger Schmidt is opgelucht dat PSV de overwinning tegen PAOK Saloniki uit het vuur heeft weten te slepen. De trainer looft de prestaties van Cody Gakpo en gaat kort in op de situatie van Mohamed Ihattaren, die een apart programma afwerkt.

"Het was een hele slechte start, het was niet makkelijk", vertelt Schmidt in gesprek met FOX Sports. Het ten onrechte afgekeurde doelpunt van Donyell Malen hielp niet mee. "We hadden wat tijd nodig om het te accepteren, het doelpunt voor rust was heel belangrijk. In de tweede helft hebben we laten zien in de Europa League te willen blijven. Een terechte overwinning."

Cody Gakpo is dit seizoen een van de revelaties bij PSV. De jonge aanvaller was al zeven keer trefzeker, terwijl hij pas acht keer op doel schoot. "Dus hij moet nog meer schieten", lacht Schmidt. "Hij is erg effectief, ik denk dat Cody een hele goede speler is. Hij ontwikkelt zich en werkt hard voor het team. Ik ben erg blij met hem."

Ihattaren
Waar Gakpo gigantische stappen zet in zijn ontwikkeling, gaat het wat minder met Ihattaren. Schmidt blijft vertrouwen houden in de middenvelder, geeft hij aan op het persmoment na de wedstrijd. "Ik ben er honderd procent van overtuigd dat we Mo snel weer in zijn beste vorm gaan zien. Het seizoen is nog lang, hij kan nog genoeg wedstrijden spelen. Het is mijn taak als coach om goed voor hem te zorgen. Daarom hebben we besloten om hem een apart programma te geven", sluit Schmidt af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws