Verbeek gooide lijntje uit naar Van Gaal: 'Hij zei: Nee, je hebt je kans gehad...'

Verbeek gooide lijntje uit naar Van Gaal: 'Hij zei: Nee, je hebt je kans gehad...'

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 10:29za 28-11-2020 om 10:29

Gertjan Verbeek was in het seizoen 2008/2009 in beeld om aan de slag te gaan bij AZ. De Alkmaarders hadden een dramatisch jaar onder Louis van Gaal achter de rug en wilden voor een frisse wind zorgen.

Verbeek kreeg het voorstel om assistent en veldtrainer te worden, terwijl Van Gaal de rol van manager op zich zou moeten nemen. "Ik vond het mooi dat ze bij mij uitkwamen, want hun filosofie was dat ze de beste trainers wilden", zegt Verbeek tegen de NOS. "Ik was erg benieuwd naar hun voorstel. Van Gaal zelf was nog niet aanwezig bij het eerste gesprek. Hij was ervan op de hoogte en had er toestemming voor gegeven, maar zou pas bij een eventueel tweede gesprek aanschuiven."

Een tweede ontmoeting vond echter nooit plaats. "Nee, ik zag het niet zitten om in die fase van mijn carrière een stap terug te doen als assistent." Verbeek zag AZ vervolgens kampioen van Nederland worden. "Een jaar later was ik na mijn ontslag bij Feyenoord als analist aanwezig bij een duel van AZ. Toen was net bekend geworden dat hij naar Bayern München zou gaan. Dus ik vroeg hem toen wel gekscherend of ik als assistent mee mocht."

Het antwoord van Van Gaal was glashelder. "Hij zei: Nee, je hebt je kans gehad...", aldus Verbeek, die alsnog in Alkmaar aan de slag ging als opvolger van de naar Bayern München vertrokken Van Gaal.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws