Verbeek: Ik vind het een groot compliment dat Johan Derksen aan mij denkt

Verbeek: "Ik vind het een groot compliment dat Johan Derksen aan mij denkt"

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 13:05vr 27-11-2020 om 13:05

De wens van Gertjan Verbeek om terug te keren bij sc Heerenveen is niet verdwenen. De clubloze trainer (58) denkt serieus na over een rol als bestuurder, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Verbeek nam in de lente ontslag bij het Australische Adelaide United en zit sindsdien thuis. "Ik ben nog steeds voetbaltrainer, ja", lacht de oud-trainer van onder meer Heracles Almelo, sc Heerenveen, Feyenoord en FC Twente. Toch klopt zijn hart nu ook voor andere posities in de voetballerij. "Ik word wel steeds meer benieuwd naar een rol als langetermijnbewaker. Ja, dat doe je inderdaad als bestuurslid."

Eén club geniet zijn voorkeur: Heerenveen. "Uiteraard is dat nog altijd mijn club, ik heb er 25 jaar historie", aldus Verbeek. "Ik heb er alles gedaan, behalve in de directie zitten. In mijn tijd als speler zei ik wel eens dat ik een rol als voorzitter ambieerde. Dat is wel iets wat nu speelt."

Johan Derksen suggereerde onlangs dat Verbeek aan de slag zou moeten gaan bij SC Cambuur. "Eén ding is zeker: op het moment dat je bij Cambuur iets gaat doen, is een terugkeer bij Heerenveen uitgesloten", weet Verbeek. "Cambuur is een mooie club, mijn goede vriend Henk de Jong is daar trainer en het gaat hartstikke goed. Het is ver van mijn bed, maar ik vind het een groot compliment dat Johan Derksen aan mij denkt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws