Duitse pers ziet emoties bij Weghorst: 'Hij gaf de cornervlag een kopstoot'

Duitse pers ziet emoties bij Weghorst: 'Hij gaf de cornervlag een kopstoot'

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 14:49za 28-11-2020 om 14:49

Wout Weghorst scoorde vrijdagavond twee keer namens VfL Wolfsburg. In een krankzinnig duel werd er met 5-3 gewonnen van Werder Bremen en dat was mede te danken aan de Nederlandse spits. De Duitse kranten waren lovend over Weghorst.

Het toonaangevende Bild schrijft dat het aan Weghorst alleen te danken was dat Wolfsburg op vrijdagavond van Werder won. De 'dubbelslag' van de Nederlandse spits zorgde ervoor dat de bijzondere serie van 'Die Werderaner', die voor vrijdag vijf keer op rij gelijkspeelden, tot een halt wordt gebracht.

De reactie na zijn tweede goal was voer voor speculatie voor Kicker. Weghorst schreeuwde het uit en kreeg kritiek op zijn felle reactie. 'Hij gaf de cornervlag een kopstoot, maar dat deed de spits omdat hij wist dat dit zou gebeuren', valt er te lezen. Een teamgenoot had voorspeld dat de aanvaller uit Borne één doelpunt zou maken, waarop hij antwoordde dat het er zeker twee zouden worden.

Sportbuzzer wijst ook op de schreeuw van Weghorst, die 'in de woonkamers duidelijk te horen moest zijn geweest'. De website laat optekenen dat de Nederlander de man van de wedstrijd was, beschrijft hem als een 'uitstekende speler in het sterke Wolfsburg-collectief' en dat uit de schreeuw van Weghorst bleek dat hij opgelucht was dat zijn voorspelling was uitgekomen.

Tenslotte prijzen ook de Frankfurter Allgemeine Zeitung en Sport1 de rol van de lange spits. De krant kopt dat Wolfsburg 'dankzij Weghorst' een overwinning boekt op de bezoekers uit Bremen, terwijl Sport1 vindt dat de spits weer doorslaggevend is en is onder de indruk van het feit dat hij steeds op belangrijke momenten doel treft.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws