Ajax-spelers juichen niet na maken doelpunt: Dat zegt eigenlijk al genoeg

Ajax-spelers juichen niet na maken doelpunt: "Dat zegt eigenlijk al genoeg"

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 07:45zo 29-11-2020 om 07:45

Het gaat tegenwoordig zo makkelijk voor Ajax in de Eredivisie dat de spelers amper nog juichen bij het maken van een doelpunt. FC Emmen stond zaterdagavond negentig minuten lang in de rondo en ging met 0-5 kopje onder.

Ajax was, zoals wel vaker dit seizoen, veel te sterk voor Emmen en domineerde de wedstrijd vanaf de eerste minuut. Hedwiges Maduro en Arnold Bruggink zien veel discipline bij de ploeg van Erik ten Hag. "Ze hebben de bal continu binnen acht seconden weer terug, je kunt gaan tellen als ze hem verliezen", zegt Maduro bij FOX Sports. "Het is als een training voor ze. Ze juichen bijna niet meer bij een goal. Bij de 0-3 dacht ik dat het buitenspel was, maar Traoré juicht gewoon niet. Dat zegt eigenlijk al genoeg", zag de analist.

Emmen-trainer Dick Lukkien wees voor de wedstrijd op het gesloten houden van de ruimtes om Ajax zo geen kans te geven te combineren. Dat pakte niet goed uit, Ajax stond na 38 minuten al met 0-3 voor. "Dat ligt ook aan Ajax, zij bewegen altijd. Zelf in kleine ruimtes hebben ze altijd diepgang, diepte zonder bal. Ze zorgen iedere keer dat de tegenstander achter ze aan moet", zegt Bruggink. 

Bruggink wijst naar de 0-2. De spelers van Ajax werden gedekt, maar toch wist Zakaria Labyad tussen een paar man door te ontsnappen. Davy Klaassen gaf een prachtige bal op de Marokkaan, die daar schitterend van profiteerde. "Je moet in zo'n kleine ruimte denken: er is geen ruimte, maar ik ga toch. Hup, diepte. Een schitterende bal, prachtige goal."

"Dan juicht hij inderdaad niet eens meer", zegt Bruggink. "Ik vind het ontzettend knap dat Ajax de mentaliteit om de tegenstander binnen tien minuten het gevoel te geven dat ze het liefst zo snel mogelijk naar huis willen."

Presentator Jan Joost van Gangelen vindt dat er gejuicht moet worden, ongeacht de score. "Ik vind dat ook. Wij dachten: is het nou buitenspel, of niet?", zegt Maduro.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moeten de spelers juichen?

Ja
54%
Nee
46%
(3795 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws