'Die Nations League, met alle respect... Ik zie het nut er totaal niet van in'

'Die Nations League, met alle respect... Ik zie het nut er totaal niet van in'

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 11:03zo 29-11-2020 om 11:03

Laatste update: zondag 29 november 2020 om 12:42zo 29-11-2020 om 12:42

Frans van Seumeren heeft zijn ongenoegen geuit over de overvolle speelkalender dit seizoen. De grootaandeelhouder van FC Utrecht begrijpt het nut van de Nations League niet én uit kritiek op de KNVB.

"Die Nations League, met alle respect... Ik zie het nut er totaal niet van in", begint Van Seumeren tijdens de liveshow van Voetbal International. "Je hebt een EK en WK, waarom moet er dan zo'n Nations League tussendoor komen? Daardoor krijg je overbelasting bij de spelers."

Het is niet het enige waar Van Seumeren geen begrip voor op kan brengen. Ook de KNVB krijgt een veeg uit de pan, al wilde hij hier in eerste instantie geen uitspraken over doen. "Ik begrijp het Kees, jij lokt me uit om de KNVB een hak te zetten. Dat doe ik even niet."

Het duurt echter niet lang voordat Van Seumeren alsnog zijn mening over de KNVB geeft. "Ik vind dat de macht van de KNVB gebroken moet worden. De KNVB moet een organisatie zijn die faciliteert, en niet beslist. De clubs moeten beslissen, er moet meer kracht komen bij de Eredivisie CV. Zo is het niets natuurlijk", sluit hij af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Van Seumeren?

Ja
69%
Nee
31%
(163 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws