Breaking news

Chelsea slaat nieuwe weg in: 'anti-Lampard' Tuchel wordt opvolger van Lampard

Koeman spreekt jongeling Mingueza toe: 'Mag niet, kan je hele wedstrijd verpesten'

Koeman spreekt jongeling Mingueza toe: 'Mag niet, kan je hele wedstrijd verpesten'

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 20:22zo 29-11-2020 om 20:22

Ronald Koeman kon na afloop van FC Barcelona-Osasuna opgelucht ademhalen. Met Clément Lenglet viel de volgende centrale verdediger weg met een blessure, maar het lijkt erop dat de schade bij de Fransman meevalt.

Koeman kon al niet beschikken over Ronald Araújo en de zwaar geblesseerde Gerard Piqué en moest ook nog eens Lenglet wisselen. Een gesprek met de clubarts nam de eerste zogen echter weg, liet de trainer na afloop van de wedstrijd weten. "Het lijkt erop dat het niet zo ernstig is. Maar is nog even de vraag of hij er woensdag (Barça speelt dan een Champions League-wedstrijd tegen Ferencváros, red.) bij is", wordt hij geciteerd door AS.

Hoe dan ook lijkt Koeman dan weer terug te moeten vallen op de jonge Óscar Mingueza, die uiteindelijk Frenkie de Jong naast zich kreeg in het hart van de defensie. De trainer was tevreden met het optreden van Mingueza, maar sprak hem na afloop wel even toe. "Ik zei dat hij het goed gedaan had, maar aan het einde van de wedstrijd gaf hij nog twee ballen weg. Dat mag niet gebeuren. Je kunt nog zo sterk spelen, maar dit soort momenten kunnen een hele wedstrijd verpesten, zeker voor een centrale verdediger. Daar moet hij zich in verbeteren, maar hij is nog jong."

De trainer genoot van Lionel Messi, die zijn eerste velddoelpunt van het seizoen opfleurde met een bijzonder eerbetoon aan Diego Maradona: de superster bleek onder zijn Barcelona-shirt een tricot van Newell's Old Boys, uit zijn geboortestad Rosario, met rugnummer 10 te dragen. "Ik wist niet dat hij dit voorbereid had. Een mooi gebaar en een prachtig moment", aldus Koeman. "Eerst presteren op het veld en dan dit. Het maakte het verhaal helemaal af."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws