De Boer lyrisch over 'belangrijkste speler' Oranje: 'Iedereen onderschat dat'

De Boer lyrisch over 'belangrijkste speler' Oranje: 'Iedereen onderschat dat'

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 07:00ma 30-11-2020 om 07:00

Frank de Boer is lyrisch over Memphis Depay. De aanvaller van Olympique Lyon blijft een zeer belangrijke schakel bij Oranje, aldus de bondscoach.

Memphis was onder Ronald Koeman de vaste spits, maar De Boer zet hem - ietwat tegen de zin van de Oranje-vedette - voornamelijk aan de linkerkant. Dat zorgt niet voor wrijving, benadrukt de bondscoach. "Iedereen onderschat hoe dienstbaar Memphis is", zegt De Boer bij Studio Voetbal. Hij wil misschien in de spits spelen, maar voor het team vindt hij het prima om linksbuiten te spelen. Je hebt gezien wat hij kan. Daarvan hoefde ik hem helemaal niet te overtuigen."

"Ik denk dat, als je zo'n speler als Memphis hebt, je hem gewoon lekker zijn gang moet laten gaan", zegt Rafael van der Vaart. "Hij is een speler die het meeste creëert. Heel veel mensen ergeren zich dood aan hem, maar hij is onze de belangrijkste speler." Arno Vermeulen vindt het wel meevallen met dat 'ergeren': "Ik denk dat eigenlijk helemaal niet. Ik vind dat een cliché." Van de Vaart staat achter zijn woorden. "Wat ik om me heen hoor, is het heel kritisch."

"Misschien ergeren mensen zich omdat hij zoveel risico in zijn spel legt. Er gaat een hoop fout, maar ook heel veel goed", aldus Pierre van Hooijdonk. De Boer: "Memphis zegt ook tegen mij: als ik op mijn donder moet krijgen, dan moet ik ook op mijn donder krijgen. Hij werkt keihard. Mede dankzij zijn discipline in het veld hebben we zo goed kunnen spelen tegen Italië (1-1, red.)."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws