Drie Nederlandse aanstellingen in Champions League, ook Ajax kent scheidsrechter

Drie Nederlandse aanstellingen in Champions League, ook Ajax kent scheidsrechter

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 10:31ma 30-11-2020 om 10:31

Drie Nederlandse scheidsrechters fluiten komende week in de Champions League. Danny Makkelie, Bjorn Kuipers en Serdar Gözübüyük reizen Europa in om de diverse wedstrijden in goede banen te leiden.

Makkelie is aangesteld bij het duel tussen Borussia Mönchengladbach en Internazionale van dinsdagavond en hoeft dus niet heel ver te reizen. Hij wordt geassisteerd door vaste grensrechters Mario Diks en Hessel Steegstra en achter het VAR-scherm zitten Kevin Blom en Jochem Kamphuis. Bij Inter zal Makkelie landgenoot Stefan de Vrij tegen het lijf lopen.

FC Porto tegen Manchester City, ook aanstaande dinsdag, zal door Kuipers worden geleid. Ook hij heeft met Sander van Roekel en Erwin Zeinstra zijn vaste assistenten bij zich en heeft te maken met Pol van Boekel en Rob Dieperink als videoscheidsrechters.

Tenslotte is duidelijk geworden dat Gözübüyük op woensdagavond met Noa Lang te maken zal krijgen. De scheidsrechter is eindverantwoordelijke bij Club Brugge tegen Zenit Sint-Petersburg en heeft Joost van Zuilen en Johan Balder langs de zijlijn lopen. Dennis Higler en Bas Nijhuis zijn VAR.

Ook Ajax weet waar het aan toe is in hun Champions League-duel met Liverpool. De Duitser Tobias Stieler hanteert de fluit op Anfield. Hij was één keer eerder scheidsrechter van de Amsterdammers: de voorrondewedstrijd tussen Standard Luik en Ajax in augustus 2018 (2-2) stond ook onder zijn leiding.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws