'Schmidt kan wel zeggen dat we drie punten hebben, maar dit was PSV-onwaardig'

'Schmidt kan wel zeggen dat we drie punten hebben, maar dit was PSV-onwaardig'

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 12:30ma 30-11-2020 om 12:30

René van de Kerkhof heeft geen goed woord over voor Roger Schmidt en de opstelling die hij zondagavond formeerde voor PSV. Volgens het clubicoon van de Eindhovenaren had Sparta een punt moeten pakken in het Philips Stadion.

De Duitse oefenmeester van PSV voerde acht wisselingen door in zijn team en dat stuitte Van de Kerkhof net als broer Willy tegen de borst. "Ik vond de eerste helft niet om aan te zien", zegt hij tegen Omroep Brabant. "Het was zo schandalig slecht! Schmidt kan wel zeggen dat we drie punten hebben veroverd en daar moet je achteraf ook blij mee zijn, maar het was een beetje PSV-onwaardig."

Pas toen Donyell Malen, Noni Madueke en Cody Gakpo in het veld kwamen begonnen de Eindhovenaren wat beter te draaien. "Zoals de ploeg het eerste uur speelde, dat mag niet gebeuren", oordeelt de Helmonder. "Als je drie spelers wisselt, dan zeg ik akkoord. Maar niet bijna een heel elftal. Als Sparta in de laatste minuut de gelijkmaker had gemaakt, was dat puntje gewoon verdiend geweest."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws