NEC houdt aansluiting met Keuken Kampioen Divisie-top na winst op MVV

30-11-2020 22:55 Laatste update: 22:50
67

NEC heeft een zwaarbevochten overwinning geboekt op MVV Maastricht. De ploeg van trainer Rogier Meijer houdt hierdoor aansluiting met de top van de Keuken Kampioen Divisie.

NEC - MVV Maastricht 2-1
Het kostte NEC veel moeite, maar door een late treffer van Joep van der Sluijs bleven de punten in Nijmegen. Jordy Bruijn opende de score in De Goffert vanaf elfmeter. Hij maakte geen fout en verschalkte MVV-keeper Mike Havekotte.

Lang kon NEC niet genieten van de voorsprong. Vier minuten later was het Arne Naudts die de bordjes weer in evenwicht bracht. In het tweede bedrijf wist NEC het overwicht pas in de slotfase in een doelpunt uit te drukken. Met nog ongeveer tien minuten te spelen was het Van der Sluijs die ervoor zorgde dat de drie punten in Nijmegen bleven.

Hierdoor blijft NEC de vijfde plaats in handen houden. Het heeft 27 punten na veertien wedstrijden en staat daarmee zes punten achter op koploper Cambuur.

Jong Utrecht - Telstar 1-2
Telstar moest diep gaan om Jong Utrecht op de knieën te krijgen. Glynor Plet kreeg van Jonker rust met het oog op de wedstrijd van vrijdag tegen koploper SC Cambuur, maar bleek de spits toch nodig te hebben.

Jong Utrecht kwam al na zes minuten op 1-0 door Jeredy Hilterman, waarna Sebastian Soto een kwartier later voor de gelijkmaker zorgde. Beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien man. Christopher Mamengi kreeg al in de eerste minuut van de tweede helft rood vanwege vasthouden. Een kwartier later moest ook Soto met rood vertrekken.

De beslissende goal viel in de 85e minuut en werd gemaakt door Plet, die door Jonker toch werd ingebracht.

Jong PSV - SC Cambuur 0-1
Jong PSV maakte het Keuken Kampioen Divisie-koploper SC Cambuur erg lastig, maar staat na negentig minuten spelen met lege handen. Issa Kallon was in de 71e minuut verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Cambuur komt het hele seizoen makkelijk tot scoren in de Keuken Kampioen Divisie, maar had het maandagavond erg lastig met Jong PSV. De ploeg uit Eindhoven greep in de beginfase van de wedstrijd brutaal het initiatief tegen de koploper en kwam een aantal keer dreigend voor het doel van Sonny Stevens, maar een doelpunt viel niet.

Cambuur kwam aan het einde van de eerste helft wat beter in het spel en ook na rust had de ploeg het initiatief, maar écht dreigend werd het lange tijd niet. De beslissing viel uiteindelijk in minuut 71: Kallon passeerde Jong PSV-keeper Maxime Delanghe. Niet veel later dacht Mühren de wedstrijd te beslissen, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Het waren drie zwaarbevochten punten voor Cambuur, dat de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie verstevigt. De ploeg heeft 34 punten verzameld na veertien wedstrijden. Achtervolger Almere City heeft drie punten minder.