Ultee: 'Als Slot of Ten Hag klaar is voor nieuwe uitdaging, geef ik club gelijk'

Ultee: 'Als Slot of Ten Hag klaar is voor nieuwe uitdaging, geef ik club gelijk'

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 19:22ma 30-11-2020 om 19:22

De zoektoch van Fortuna Sittard naar een nieuwe hoofdtrainer duurt voort. De club wilde eigenlijk afgelopen weekend al een vervanger van Kevin Hofland voor de groep hebben staan, maar de zoektocht is nog steeds niet afgerond. Een interne discussie zorgt ervoor dat er nog geen beslissing is genomen.

Dat meldt manager internationale scouting en transfers Sjoerd Ars in gesprek met Voetbal International. "Het is natuurlijk niet een nieuwe ballenjongen die we erbij halen", geeft hij aan. "De keuze voor een hoofdtrainer is vrij cruciaal, die willen we dus weloverwogen maken. Ik snap de behoefte aan duidelijkheid, maar we kunnen ons daardoor ook niet laten opjagen." Het zal volgens Ars niet lang meer duren voordat er nieuws is. "Binnen een paar dagen, verwacht ik. We zitten in de eindfase van de beslissingsfase."

Ondertussen staat Sjors Ultee als interim-trainer voor de groep. Hij zou graag doorgaan als coach, maar dan wil hij wel het volle vertrouwen krijgen van de Fortuna-leiding. "Ik wil dat ze alleen voor mij kiezen, als ze écht voor mij willen gaan. Op dit moment voel ik veel vertrouwen. Maar als ze mij aanstellen en weer gaan twijfelen als we zaterdag van Willem II verliezen, dan heeft het weinig zin. Dat heb ik intern ook aangegeven."

De aanstaand eigenaar Acun Ilicali zou naar verluidt liever een grotere naam voor de groep zetten. "En ik besef ook echt wel dat er genoeg hoofdtrainers beter zijn dan ik", vervolgt Ultee. "Maar ik weet níet of die ook naar Fortuna willen komen. Als Arne Slot of Erik ten Hag toe is aan een nieuwe uitdaging en hierheen wil komen, dan geef ik de club groot gelijk. Maar de vraag is of zulke trainers beschikbaar zijn. Die afweging zal de leiding nu ook moeten maken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws