Bijzonder duel Klaassen tegen Liverpool: 'Kijk ik niet met blijdschap op terug'

Bijzonder duel Klaassen tegen Liverpool: 'Kijk ik niet met blijdschap op terug'

30-11-2020 19:49 Laatste update: 20:03
22

Voor Davy Klaassen is de wedstrijd van Ajax in en tegen Liverpool een bijzondere. De middenvelder speelde in het verleden voor Everton, de aartsrivaal van The Reds. Hij denkt niet met heel veel plezier terug aan zijn tijd bij de Engelse club.

"Ik woonde niet in de stad, dus ik vloog nooit via dit vliegveld. Maar het is wel grappig", begint Klaassen op de persconferentie voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd. "Mijn associaties met Liverpool FC? Ik heb er met Everton niet echt tegen gespeeld, alleen met Ajax in de jeugd. Dus niet bar veel. Ik ben ondertussen alweer tweeënhalf jaar weg, het is niet de tijd waar ik met de meeste blijdschap naar terugkijk."

Klaassen verwacht een zware wedstrijd tegen een sterk Liverpool dinsdag. "Ze hebben veel blessures, maar staan nog steeds bovenaan in de competitie en in onze poule. Ze zijn verzwakt, maar nog steeds sterk. Dit zijn de mooie wedstrijden, waarin we willen laten zien dat we ook wat kunnen. We kijken er allemaal naar uit."

Alvast één meevaller voor de Ajax-middenvelder: ditmaal mocht hij wel met zijn ploeggenoten mee in het vliegtuig. "Ik vond het wel lekker zo, de vorige keer", lacht Klaassen. "Met mijn eigen vliegtuigje... Of ik opzag tegen de coronatest? Nee, ik denk er niet over na. Je weet in je achterhoofd dat het kan gebeuren, maar we hebben in ons privéleven weinig tijd om mensen te zien en we kijken goed uit. Verbaasd over de vorige test? Honderd procent", sluit hij af.