'Onhandige' Schuurs kan twijfel niet wegnemen: 'Daar kun je wel van schrikken'

'Onhandige' Schuurs kan twijfel niet wegnemen: 'Daar kun je wel van schrikken'

02-12-2020 07:25
74

Perr Schuurs maakte een prima indruk in het Champions League-duel van Ajax bij Liverpool, maar hij heeft nog altijd niet alle twijfel kunnen wegnemen. De 21-jarige verdediger zat ook op Anfield een paar keer mis, oordeelt NOS-commentator Arno Vermeulen. Kenneth Perez is milder.

"Ik blijf twijfelen. In de Eredivisie is het prima, dan komt hij niet in de problemen. Maar in de eerste tien minuten kopt hij een bal onhandig weg, waar meteen een kans uitkomt. En daarna grijpt hij nog een keer niet goed in, wat eigenlijk weer meteen een mogelijkheid was voor Liverpool", zegt Vermeulen bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Van een verdediger verwacht je dat hij foutloos en sober speelt. Dat lukt hem niet."

"Het is totaal niet zwart-wit bij hem", vervolgt Vermeulen. "We zijn aan het zoeken: hoe goed is hij en hoe goed wordt hij. Hij heeft gewoon bepaalde momenten dat hij een onhandigheid heeft in zijn bewegingen waar je weleens van kunt schrikken. Als hij de ruimte heeft om een sprintduel aan te gaan, is hij sterk. En fysiek greep hij ook wel een paar keer goed in."

Perez is meer te spreken over de Limburger. "Vind je niet dat hij echt ongelooflijke stappen heeft gemaakt? Kun je van een speler van Fortuna Sittard verwachten dat hij in twee jaar de stap naar de wereldtop maakt? Wat hij goed deed deze wedstrijd was zijn snelheid bij het afschermen van Mané. Hij liep ook een keer moeiteloos met hem mee. Met die snelheid kun je in Europa wel wat betekenen."

De Deense analist vindt de vergelijking met Matthijs de Ligt niet terecht en wil ook niet te veel speculeren over een toekomstige transfer. "Voor mij is het niet zo'n uitgemaakte zaak dat Schuurs de overstap maakt naar Liverpool."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie