Acht kandidaat-opvolgers voor Advocaat: twee oer-PSV'ers, Slot en Buijs

Acht kandidaat-opvolgers voor Advocaat: twee oer-PSV'ers, Slot en Buijs

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 13:00wo 02-12-2020 om 13:00

Laatste update: woensdag 2 december 2020 om 13:00wo 02-12-2020 om 13:00

Het grote speculeren kan beginnen: wie moet bij Feyenoord de opvolger worden van Dick Advocaat? VoetbalPrimeur zet acht kandidaten op een rij.

Feyenoord maakte dinsdag bekend dat er na dit seizoen een einde komt aan de samenwerking met Advocaat. Hij stapte vorig jaar in na het vertrek van Jaap Stam en verlengde wegens succes zijn contract in De Kuip. Na een kleine twee jaar stopt De Kleine Generaal en dus kan het speculeren beginnen.

Jon Dahl Tomasson
Tomasson diende Feyenoord als speler al van 1998 tot 2002 en van 2008 tot 2011. Hij pakte in zijn eerste periode één landstitel en de UEFA Cup en is geliefd bij het publiek. Tomasson heeft trainerservaring opgedaan bij Excelsior, Roda JC en als assistent bij Vitesse en het Deense elftal. Sinds januari van dit jaar is hij hoofdtrainer van Malmö FF en met die club werd hij vorige maand kampioen van Zweden. Met wat trainerservaring op zak is Feyenoord misschien wel een logische volgende stap.

Wim Jonk
Jonk is na een carrière bij Ajax, Internazionale en PSV bezig aan zijn eerste trainersklus bij FC Volendam. Met minimale middelen presteert hij daar uitstekend en dat zal Frank Arnesen positief stemmen. De twee spraken elkaar over Francesco Antonucci en naar verluidt raakte Arnesen 'geïnspireerd' door Jonk. Jonk laat Volendam leuk spelen en heeft ook bewezen met jeugd om te kunnen gaan (hij was hoofd jeugdopleidingen bij Ajax). En juist op dat gebied wil Feyenoord de komende jaren stappen zetten. Het hoofdtrainerschap in De Kuip is, ondanks zijn Ajax-achtergrond, wellicht niet heel onlogisch.

Henk Fraser
De Sparta-trainer wordt al vaker aan Feyenoord gelinkt en onlogisch is dat niet. Fraser was in Rotterdam succesvol als speler, staat er vanwege zijn tomeloze inzet en 'giftige' mentaliteit nog altijd goed op bij de achterban en heeft zich als trainer laten zien bij ADO Den Haag, Vitesse en Sparta, waarmee hij promoveerde. Fraser werkte tot 2007 al in de jeugd bij Feyenoord en is daar niet door de voordeur vertrokken. Hij had onenigheid met wat collega's, waarvan sommigen er nog altijd zitten. Hoe enthousiast is Feyenoord over een terugkeer van Fraser?Dirk Kuyt
Daar is-ie weer: Dirk Kuyt. Feyenoord heeft hem ooit beloofd dat hij hoofdtrainer wordt in De Kuip, maar hoe logisch is dat? Kuyt trainde tot nu toe alleen Feyenoord O19 en liet de O21 aan zich voorbij gaan om zich op trainersgebied te oriënteren. Met nauwelijks ervaring zou een aanstelling niet bepaald een optelsom zijn, maar het is ook geen geheim dat Feyenoord leunt op boegbeelden. De club betrekt hem daarnaast ook bij alle plannen voor de toekomst.

Phillip Cocu
Zijn naam zong vorig jaar al rond in De Kuip, maar toen koos hij voor het Engelse Derby County. Daar werd Cocu vorige maand ontslagen en ook bij Fenerbahçe moest hij al na vier maanden het veld ruimen. Cocu maakte echter wel indruk door drie keer kampioen te worden met PSV. Wellicht biedt Feyenoord de kans op eerherstel in de voor Cocu bekende Eredivisie.Mark van Bommel
Een andere oer-PSV'er aan het roer bij Feyenoord: Willem van Hanegem en Johan Derksen zien het wel zitten. 'Dat gif van hem, daar werden ze in de Kuip altijd gek van. Ik denk dat het een goede combinatie kan zijn, ook al omdat spelers doorgaans met hem weglopen', schreef Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. Van
Bommel zal zich dolgraag willen revancheren na zijn ontslag bij PSV. Hij wordt echter ook genoemd bij FC Utrecht.

Arne Slot
"De kroonprins van het trainersgilde", zei Telegraaf-journalist Valentijn Driessen over de AZ-trainer. Slot is een jonge trainer met internationale ervaring en daar lopen ze in De Kuip wel warm voor. In Rotterdam zullen ze niet vergeten zijn hoe het AZ van Slot Feyenoord, PSV én Ajax van de mat veegde. En van AZ naar Feyenoord is een promotie, maar hij schijnt ook bij Ajax op de lijst te staan.Danny Buijs
Van Kozakken Boys naar FC Groningen. Een megastap, maar Buijs heeft na een roerig begin laten zien een goede trainer te zijn. Hij werd in de zomer al gelinkt aan Birmingham City, dat de prestaties van Buijs bij Groningen nauwlettend volgde. Moet Feyenoord niet gewoon de sprong in het diepe wagen en Buijs ophalen? Detail: Buijs speelde van 2006 tot 2009 in Rotterdam en kent de club.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Voor wie moet Feyenoord gaan?

Tomasson
11%
Jonk
19%
Fraser
24%
Kuyt
4%
Cocu
3%
Van Bommel
13%
Slot
11%
Buijs
9%
Iemand anders
5%
(2945 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws