Jonk getipt als Feyenoord-kandidaat: 'Arnesen geïnspireerd door gesprekken'

Jonk getipt als Feyenoord-kandidaat: 'Arnesen geïnspireerd door gesprekken'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 07:10wo 02-12-2020 om 07:10

Nu bekend is geworden dat Dick Advocaat aan zijn laatste seizoen als trainer van Feyenoord bezig is, kan de zoektocht naar een opvolger beginnen. Zowel het Algemeen Dagblad als Voetbal International laat de naam van Wim Jonk vallen.

Volgens het AD is technisch directeur Frank Arnesen gecharmeerd van de werkwijze van Jonk, die momenteel aan het roer staat bij FC Volendam. Daar maakt de 54-jarige trainer indruk, maar hij heeft nog geen ervaring op het hoogste niveau. De Deen had afgelopen zomer al regelmatig contact met Jonk tijdens de pogingen om Francesco Antonucci in Nederland te houden.

'Arnesen raakte geïnspireerd door de gesprekken met Jonk', schrijft VI. 'Stel dat hij zou komen, slaat hij bovendien twee vliegen in een klap. Dan nemen Jonk & Co meteen de regie over de opleiding, want dat is nog steeds een passie voor de trainer.' Ook Arnesen heeft zich ten doel gesteld om via de jeugdopleiding waarde te creëren voor Feyenoord.

Een andere optie lijkt Jon Dahl Tomasson, schetsen het AD en VI. De voormalig aanvaller uit Denemarken heeft een verleden als speler in De Kuip en werd onlangs kampioen van Zweden met Malmö FF. In zijn tijd bij Anderlecht polste Arnesen ook landgenoot Kasper Hjalmund, maar die is nu bondscoach van Denemarken.

Dirk Kuyt heeft de belofte dat hij ooit trainer van Feyenoord wordt, maar hij beschikt nog niet over de beste papieren. De voormalig aanvaller zag het dit seizoen niet zitten om Feyenoord O21 onder zijn hoede te nemen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws