'Opsteker uit Feyenoord-ziekenboeg: Malacia en Toornstra trainen volledig mee'

'Opsteker uit Feyenoord-ziekenboeg: Malacia en Toornstra trainen volledig mee'

02-12-2020 13:37 Laatste update: 13:42
36

Feyenoord heeft Jens Toornstra en Tyrell Malacia woensdag weer verwelkomd op de groepstraining. Het duo trainde in aanloop naar het belangrijke Europa League-duel met Dinamo Zagreb voluit, meldt RTV Rijnmond.

Toornstra kreeg rust tegen FC Utrecht en lijkt fit genoeg om te starten tegen de Kroaten. Of dat ook voor Malacia geldt, is de vraag. De linksback is herstellende van een heupblessure en speelde op 8 november zijn laatste wedstrijd. Hij kampt daardoor met een gebrek aan ritme. Tegelijkertijd is de nood hoog op linksachter, aangezien Ridgeciano Haps nog altijd - om onduidelijke redenen - ontbreekt.

Bart Nieuwkoop ontbrak woensdag nog op het trainingsveld. De rechtsback is ziek, maar sowieso geschorst voor het treffen met Dinamo Zagreb. Het maakt de defensieve puzzel nog iets lastiger voor trainer Dick Advocaat. Ook Nicolai Jörgensen moet toekijken vanwege een schorsing.

Volgens RTV Rijnmond kiest Advocaat donderdag vermoedelijk voor een aanval met Steven Berghuis en Bryan Linssen en een versterkt middenveld bestaande uit Mark Diemers, Orkun Kökcü, Jens Toornstra en João Teixeira. Feyenoord staat momenteel tweede in groep K van de Europa League met vijf punten. Dinamo Zagreb leidt de dans met acht punten, maar ook Wolfsberger AC (vier punten) en CSKA Moskou (drie) zijn nog in de race voor Europese overwintering.