Vitesse-revelatie kijkt nog niet naar Die Mannschaft: 'Een concurrent? Nee joh!'

Vitesse-revelatie kijkt nog niet naar Die Mannschaft: 'Een concurrent? Nee joh!'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 19:56wo 02-12-2020 om 19:56

Maximilian Wittek zegt 'een beetje Duits DNA' te kunnen brengen bij Vitesse. De Duitse linksback is onder de indruk van de technische manier van voetballen in de Nederlandse Eredivisie.

Vitesse wist de linkspoot transfervrij op te halen nadat hij in de 2. Bundesliga vooral vechtvoetbal gewend was. "Hier zijn spelers technisch beter opgeleid, positioneel sterker en schakelen ze tactisch makkelijker", legt Wittek uit tegenover Voetbal International. "Waar ik vandaan kom gaat het compleet anders. Daar kan ik veel van leren."

Toch staat de Duitser week in week uit in de basis bij de Arnhemmers. Wittek denkt te weten hoe dat komt. "Ik neem vooral eigenschappen mee die hier goed passen. Agressiviteit, nooit opgeven en ten koste van alles willen winnen, ook het offensieve lopen. Ik breng een beetje Duits DNA: altijd meer willen geven."

De linksback weet dat hij goed bezig is, maar ziet zichzelf nog niet als kandidaat voor Die Mannschaft. Philipp Max was er de afgelopen interlandperiode wel bij. "Of ik een concurrent van hem ben? Nee joh! Ik kom hier om minuten te maken en in de hoogste klasse te spelen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws