Gattuso laat zich zeer lovend uit over AZ: 'We hebben veel respect voor ze'

Gattuso laat zich zeer lovend uit over AZ: 'We hebben veel respect voor ze'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 23:55wo 02-12-2020 om 23:55

Gennaro Gattuso verwacht dat Napoli het zwaar gaat krijgen tegen AZ. De trainer liet zich donderdag op de persconferentie lovend uit over de Alkmaarders. Donderdag staan beide ploegen in de Europa League tegenover elkaar.

"We zijn ons ervan bewust dat het niet gemakkelijk wordt", aldus Gattuso, die in de eerste ontmoeting verrassend met 0-1 verloor van de eredivisionist. "AZ is een goed georganiseerd team met jonge en interessante spelers. Ze hebben in de competitie nog geen enkele keer verloren. Als we ze ruimte geven, kunnen ze ons pijn doen. We hebben veel respect voor ze en we zullen een goede wedstrijd moeten spelen."

Gattuso waarschuwt zijn ploeg dat alleen kwaliteit niet genoeg is om wedstrijden te winnen en dat Napoli daarom inzet moet tonen. "Met kwaliteit win je wedstrijden, maar niet allemaal. Ook was de Italiaan opvallend kritisch op Dries Mertens. "Hij maakt wat technische fouten die je niet bij hem verwacht. Hij kan en moet het beter doen, want een speler als hij moet de kansen die hij krijgt optimaal benutten." 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws