'Bijzonder als je weet dat we met AZ twee jaar geleden in Kazachstan verloren'

'Bijzonder als je weet dat we met AZ twee jaar geleden in Kazachstan verloren'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 19:11wo 02-12-2020 om 19:11

Arne Slot is trots dat zijn ploeg na vier wedstrijden in de Europa League nog steeds kans heeft om door te gaan. AZ speelt donderdagavond thuis tegen Napoli en als de Italianen worden verslagen staat de formatie van Slot er heel goed voor.

Na de loting gaven weinigen AZ een kans om door te gaan, maar na vier wedstrijden hebben de Alkmaarders zeven punten. "Heel mooi dat je kan zeggen dat er een reële kans is om door te gaan in een poule met de koploper van Spanje en een ander topteam als Napoli", citeert het Algemeen Dagblad op de persconferentie.

Een gelijkspel tegen Napoli betekent dat AZ op de slotdag nog kans heeft om de volgende ronde te bereiken. Slot vindt dat dat moet kunnen. "We hebben daar met 1-0 gewonnen en in de vorige wedstrijd tegen Real Sociedad heel goed gespeeld. Tegen een ander Europees topteam, Manchester United, was het vorig seizoen in de thuiswedstrijd ook goed. Dat is best bijzonder als je weet dat we twee jaar geleden in Kazachstan van Kairat Almaty verloren."

Toch weet ook de oefenmeester uit Bergentheim dat het niet makkelijk wordt om door te gaan. Real Sociedad speelt gelijktijdig tegen HNK Rijeka en de kans is groot dat de Spanjaarden winnen. Het onderling resultaat van AZ tegen Sociedad is nadelig. "Je kan er allerlei berekeningen op loslaten, maar ik ben ervan overtuigd dat we eruit liggen als we verliezen", laat Slot dan ook weten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws