Advocaat zet beoogd Feyenoord-opvolger op scherp: 'Zo ga ik te werk'

Advocaat zet beoogd Feyenoord-opvolger op scherp: 'Zo ga ik te werk'

03-12-2020 06:59
44

Dick Advocaat begrijpt de keuze van Feyenoord om volgend seizoen met een jongere trainer door te gaan. De Kleine Generaal maakte eerder deze week bekend aan het einde van dit seizoen te zullen stoppen in De Kuip. 

Feyenoord wil vanaf volgend seizoen een jongere trainer voor de groep hebben. Voor Advocaat was de keuze dan ook simpel. "Dan hoor ik daar niet bij. Voor mezelf is het dan beter het stokje door te geven aan een ander", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Belangrijkste bij een club als Feyenoord blijft dat je als trainer resultaat moet boeken. Dat geldt ook voor de nieuwe man. Wie dat moet worden, is aan de clubleiding."

De clubleiding van Feyenoord wil graag goede resultaten zien, gecombineerd met mooi voetbal. Aan het eerste punt voldeed Advocaat in ieder geval wel, maar het mooie voetbal liet af en toe nog te wensen over. "Aan de andere kant heb ik van kleins af aan geleerd dat je er eerst voor moet zorgen dat de organisatie staat. Zo ga ik bij Feyenoord te werk. Ik wil graag winnen, maar heb een grondige hekel aan verliezen. Kan je niet winnen, dan mag je zeker niet verliezen."

Advocaat gaat er alles aan doen om zijn Feyenoord-periode goed af te sluiten. De trainer is tevreden met wat hij tot nu toe heeft bereikt bij de club. "Als je ziet dat ik eigenlijk vanaf juli nooit heb kunnen beschikken over alle spelers, mede door blessures, vind ik dat de groep het goed heeft gedaan. We roeien met de riemen die we hebben en dat is door iedereen uitstekend opgepakt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s