Advocaat houdt zich niet in: 'Feyenoord is een grote club, maar er kan weinig'

Advocaat houdt zich niet in: 'Feyenoord is een grote club, maar er kan weinig'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 20:27wo 02-12-2020 om 20:27

Het is niet altijd makkelijk voor Dick Advocaat om te werken bij Feyenoord. Dat vertelt de trainer op de persconferentie voor de Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb. Financieel is er niet veel mogelijk in De Kuip.

Feyenoord is onder Advocaat ongeslagen en bereikte afgelopen seizoen de derde plaats en bekerfinale. Hij besloot er nog een jaar vast te plakken, maar daar blijft het bij: de Kleine Generaal is van plan om na dit seizoen te stoppen als clubcoach.

"Als je ziet dat ik eigenlijk vanaf juli nooit heb kunnen beschikken over alle spelers mede door blessures, vind ik dat de groep het goed heeft gedaan", aldus Advocaat, geciteerd door De Telegraaf. "We roeien met de riemen die we hebben en dat is door iedereen uitstekend opgepakt."

Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, wil een andere koers varen in De Kuip. Advocaat is benieuwd of het een succes wordt. "Feyenoord is een grote club, maar hier kan heel weinig. Er is nooit geld om extra kwaliteit binnen te halen. Dat is weleens teleurstellend geweest."

Advocaat neemt het hoe dan ook niemand kwalijk, benadrukt hij. "Dit is al zolang aan de gang hier en niemand krijgt er een vinger achter. Zonde, want Feyenoord blijft een club met een enorme potentie."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws