Van Bronckhorst sluit Guangzhou-boek: 'Mooi avontuur, maar nu is het genoeg'

Van Bronckhorst sluit Guangzhou-boek: 'Mooi avontuur, maar nu is het genoeg'

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 09:53do 03-12-2020 om 09:53

Laatste update: donderdag 3 december 2020 om 10:03do 03-12-2020 om 10:03

Het is definitief: Giovanni van Bronckhorst vertrekt bij Guangzhou R&F. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Guido Albers in gesprek met het Algemeen Dagblad. De Nederlander wil meer tijd met zijn gezin door kunnen brengen.

Chinese media meldden eerder al dat Van Bronckhorst zijn ontslag had ingediend na de bekernederlaag tegen Shandong Luneng en ook zijn management heeft het vertrek inmiddels bevestigd. "Hij wil meer tijd met zijn gezin doorbrengen", geeft Albers aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Door de strenge coronaregels heeft hij zijn familie sinds begin maart niet meer gezien. Het was een mooi avontuur in een nieuwe competitie maar nu is het genoeg."

Jean-Paul van Gastel, video-analist Yöri Bosschaart en conditietrainer Arno Philips vertrekken ook bij Guangzhou. Van Bronckhorst bezette met zijn ploeg een teleurstellende elfde plaats in de Chinese Super League. Hij liet zijn spelers na de bekernederlaag tegen het Shandong Luneng van Graziano Pellè weten te vertrekken uit China.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws