KNVB hakt knoop door: streep door Tweede Divisie, Derde Divisie en Hoofdklasse

KNVB hakt knoop door: streep door Tweede Divisie, Derde Divisie en Hoofdklasse

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 17:20do 03-12-2020 om 17:20

Laatste update: donderdag 3 december 2020 om 17:23do 03-12-2020 om 17:23

De KNVB heeft donderdagmiddag bekend gemaakt dat de huidige competities in de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse vanwege het coronavirus niet meer uitgespeeld worden. Deze beslissing heeft de voetbalbond genomen na overleg met alle deelnemende verenigingen.

De clubs uit de hierboven genoemde competities konden kiezen voor het uitspelen van de reguliere competitie, het spelen van een halve competitie of het spelen in halve poules van een hele competitie, met beperkte nacompetitie. Na een inventarisatie bleek dat zeventig procent van de verenigingen wil dat de reguliere competities stopgezet worden, gevolgd door de voorkeur om te spelen in halve poules in een hele competitie, maakt de KNVB bekend op de website.

Zodra het amateurvoetbal hervat wordt, zal de KNVB voor de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse aangepaste competities organiseren. De KNVB gaat ervan uit dat er vanaf halverwege januari weer gevoetbald kan worden en laat het aangepaste schema lopen tot het weekend van 20 juni 2021.

De Tweede Divisie en de Derde Divisies worden opgedeeld in twee poules van negen teams, in de Hoofdklasse worden poules van acht teams gemaakt, waarbij de poule-indeling gebaseerd wordt op geografische ligging. Alle teams spelen zowel uit als thuis tegen elkaar.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB, zag dat het steeds lastiger werd om de competities op reguliere wijze te hervatten. 'Gezien het drukke speelschema in deze topcompetities is het uitspelen niet of nauwelijks meer realistisch. Maar wij wilden ook weten hoe de deelnemende verenigingen hier tegenaan kijken en naar welk scenario hun voorkeur uitging', valt de lezen in het statement van de KNVB.

Daardoor kon er volgens Van der Zee een 'breed gedragen' beslissing genomen worden. 'Deze koerswijziging vraagt flexibiliteit van iedereen, maar we hebben in ieder geval het vooruitzicht dat, zodra er weer gevoetbald kan worden, er hele competities gespeeld kunnen worden.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland

Poll

Een goed besluit van de KNVB?

Ja
75%
Nee
25%
(384 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws