Doan verhuurd door PSV: 'Heel anders, ze wilden me hier écht hebben'

Doan verhuurd door PSV: 'Heel anders, ze wilden me hier écht hebben'

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 19:17do 03-12-2020 om 19:17

Ritsu Doan richt zich in de Bundesliga weer op, na een moeizaam seizoen bij PSV. De 22-jarige linkspoot uit Japan wordt door de Eindhovenaren verhuurd aan Tweede Bundesliga-kampioen Arminia Bielefeld en maakt wekelijks minuten op het hoogste niveau in Duitsland.

Doan tekende in 2019 nog een vijfjarig contract bij PSV, maar kwam tijdens zijn eerste seizoen in Eindhoven niet bepaald uit de verf. Voordat zijn tweede PSV-seizoen was begonnen, werd hij dus verhuurd. "Het was geen gemakkelijke beslissing, ik wist absoluut niet wat ik moest verwachten", liet hij weten aan Der Kicker. "Maar ik begin meer en meer het gevoel te krijgen dat we er een mooi verhaal van gaan maken."

Doan werd nog niet zo lang geleden voor 7,5 miljoen euro binnengehaald door PSV. Dat hij één jaar later alweer verhuurd werd, wekte dan ook verbazing. "PSV kennen ze in Japan nog wel, maar Arminia Bielefeld...", aldus de twintigvoudig Japans international. "Maar het is heel anders hier. Ik kreeg bij Arminia vanaf dag één al het gevoel dat ze me graag wilde hebben en écht nodig hadden."

In de huurdeal met PSV is een koopoptie opgenomen. Of hij na het seizoen definitief overstapt, weet Doan nog niet: de Japanner concentreert zich voorlopig op 'hier fit blijven en elke dag beter worden'. "Maar het zou natuurlijk geweldig zijn als iedereen in mei zegt: van Eindhoven naar Bielefeld, dat was de beste stap voor die jongen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Doan nog toekomst bij PSV?

Ja
33%
Nee
67%
(1012 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws