Advocaat ziet gebrek aan kwaliteit en stoort zich: 'Verschrikkelijk irritante man'

Advocaat ziet gebrek aan kwaliteit en stoort zich: 'Verschrikkelijk irritante man'

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 22:28do 03-12-2020 om 22:28

Dick Advocaat zag dat Feyenoord in De Kuip geen vuist kon maken tegen Dinamo Zagreb. De trainer weet dat het lastig wordt om nog te overwinteren in de Europa League, mede door een gebrek aan kwaliteit bij de Rotterdammers.

"Het zat op allerlei manieren een beetje tegen. Beide teams hadden heel weinig kansen, maar die 0-1 valt vlak voor rust uit het niets", zegt Advocaat tegen RTL. "Onze voorstopper (Spajic, red.) gaat niet in het veld liggen, daar moeten we toch wel professioneler in zijn. Dan komt die penalty en weet je dat je het moeilijk krijgt. In de laatste fase probeer je nog wel iets te doen, maar echt gevaarlijk werd het niet. De jongens hebben hun best gedaan, maar sommigen kunnen waarschijnlijk niet beter."

Scheidsrechter Chris Kavanagh kon Advocaat ook niet bekoren. "Dat was natuurlijk een verschrikkelijk irritante man. Als je op dit niveau fluit, begrijp je er echt helemaal niets van. Bij die tweede goal ook, daar staan er nog twee man achter. Als je dat niet meer ziet, terwijl de grensrechter zegt dat het buitenspel is… Dat zit allemaal niet mee. En we speelden gewoon tegen een goede ploeg. Het ontbrak aan geluk en kwaliteit", aldus de Kleine Generaal.

Tot overmaat van ramp vielen Bryan Linssen en Uros Spajic uit, terwijl de ziekenboeg van Feyenoord toch al overvol is. "Dat is inherent als je een vrij krappe selectie hebt, dan kan dit gebeuren. Linssen heeft tot nu toe alle wedstrijden gespeeld. En van Spajic kun je niet voorkomen, dus ja…"

Feyenoord moet in Oostenrijk van Wolfsberger AC winnen om door te gaan in Europa. Dat beseft Advocaat ook. "Maar het gaat niet vanzelf bij ons, laat ik het zo zeggen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws