Feyenoord op rapport: zes dikke onvoldoendes, wel een 7 voor één pechvogel

03-12-2020 20:49
100

Het taaie Dinamo Zagreb kreeg dit seizoen nog geen goals tegen in Europese wedstrijden en hield in De Kuip ook Feyenoord van zich af. De Rotterdammers gingen met 2-0 onderuit, maar hebben kwalificatie voor de volgende ronde met nog één wedstrijd te gaan wel nog in eigen hand. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Nick Marsman – 5.5: Kreeg in de hele eerste helft niets te doen, maar viste in blessuretijd wel een bal uit zijn net. Het zure lot van een keeper die plotseling een strafschop tegen krijgt. Marsman viel bij de tegengoals niets te verwijten en verdient gewoon een voldoende, hoe krap ook.

Lutsharel Geertruida – 5.5: Vorige week speelde hij aan de linkerkant en ging het hem moeilijk af, maar op 'zijn' rechtsbackpositie kon Geertruida iets beter uit de voeten. Lovro Majer, sterspeler van Dinamo, had het moeilijk tegen de sterke verdediger. Aanvallend speelde hij echter niets klaar.

Uros Spajic – 7: Dat Feyenoord de tegendoelpunten kreeg toen de Serviër niet op het veld stond is geen toeval. Met de ervaren Spajic in de gelederen 'staat' het gewoon goed achterin en hoeven de Rotterdammers niet te vrezen. Hij moest vlak voor rust afhaken met een hoofdblessure en vanaf dat moment ging het fout.

Marcos Senesi – 6: Het was even onzeker of de Argentijn wel kon starten, want tijdens de warming-up voelde hij aan zijn hamstring. Toch startte hij en dat zal voor Advocaat een opluchting zijn geweest. Senesi was sterk in de duels en balvast zoals we hem kennen, maar ook hij kon de poort niet gesloten houden.

Tyrell Malacia – 6: De van een blessure herstelde linksback moet vooral op de helft van de tegenstander gevaarlijk worden, maar daar kwam het tegen de kampioen van Kroatië niet van. In een zware en lastige wedstrijd als deze is dat ook moeilijk. Aan zijn inzet lag het in ieder geval niet.

Jens Toornstra – 5.5: Het is bijna onmogelijk om Toornstra een onvoldoende te geven. De werklust en het loopvermogen van de middenvelder zijn echt een dikke pluim waard. Aan de bal speelde hij hetzelfde als veel van zijn ploeggenoten: niet in staat om een oplossing te vinden.

Orkun Kökcü – 5: Natuurlijk veroorzaakte de Turkse Nederlander de penalty niet bewust, maar het is wel heel erg onhandig om vlak voor rust zo in te komen in eigen strafschopgebied. In aanvallend opzicht was hij onmachtig.

Mark Diemers – 4: Hoe lang kan Advocaat nog blijven vasthouden aan Diemers? Op dit moment lijkt de middenvelder uit Leeuwarden erin te staan omdat er geen betere opties voorhanden zijn, want ook tegen Zagreb was hij de minste Feyenoorder. Als Leroy Fer terug is, is Diemers zijn plekje kwijt.

Steven Berghuis – 5: Van de vleugelaanvaller en topscorer van Feyenoord wordt verwacht dat hij in dit soort wedstrijden opstaat. Met een individuele actie of briljante ingeving had Berghuis zijn ploeg over het dode punt heen kunnen helpen. Dat lukte niet tegen de stugge Kroaten.

Bryan Linssen – 6: Door de schorsing van Nicolai Jörgensen stond de Limburger weer in de punt van de aanval. De bedrijvige Linssen maakte zijn directe bewakers helemaal gek door overal op te lopen, maar na ruim een half uur zat zijn wedstrijd erop. Een hamstringblessure deed hem de das om.

Luciano Narsingh – 4.5: Het was eigenlijk schrijnend om te zien hoe weinig Narsingh in het spel werd betrokken. Net als Leroy Fer zal ook Luis Sinisterra weten dat hij, wanneer hij fit is, snel weer aan zijn speelminuten zal gaan komen.

Invallers:

Naoufal Bannis – 5: Viel na 34 minuten in voor de geblesseerde Bryan Linssen. De 18-jarige Hagenaar werkte zich een slag in de rondte en deed zijn best, maar kon het de sluwe stoppers van de Kroaten niet lastig genoeg maken. Miste met nog twintig minuten te gaan ook nog eens een grote kans.

Éric Botteghin – 5: Viel na 46 minuten in voor de geblesseerde Uros Spajic. Hij is gewoon een minder goede verdediger dan de speler waar hij voor in de plaats kwam en daardoor is de achterste linie van Feyenoord kwetsbaarder.

João Teixeira – x: Viel na 70 minuten in voor Mark Diemers en speelde te kort voor een beoordeling.