'Hulpeloos en traag Feyenoord kon niets doen tegen geweldig Dinamo Zagreb'

03-12-2020 21:55 Laatste update: 21:56
57

Dinamo Zagreb verzekerde zich ten koste van Feyenoord van de eerste plaats in groep K van de Europa League. De Rotterdammers waren machteloos en op de 0-2 overwinning van de bezoekers viel niets af te dingen, menen de media in Kroatië.

Volgens Novi List speelde Dinamo Zagreb zeer volwassen tegen een 'gedecimeerd' Feyenoord, doelend op de vele blessures in de selectie van coach Dick Advocaat. 'Voor de vijfde wedstrijd op rij hield de ploeg de nul in de Europa League.'

De oudste krant van Kroatië zag dat de fans van Feyenoord voor een 'vurige ouverture' zorgden. 'Ze wilden voor een extra impuls zorgen bij hun team en Dinamo imponeren, maar de Blauwen waren al snel gelijk aan Feyenoord en hadden daarna licht de overhand, zonder al te veel risico te nemen. Om preciezer te zijn, de eerste helft was behoorlijk saai.'

Op de valreep sloegen de Kroaten echter toe, na de blessure van Uros Spajic. 'Direct was daar de eerste gevaarlijke actie van Dinamo, met de fout van Orkun Kökcü tot gevolg.' Feyenoord slikte in de tweede helft ook al snel de 0-2, waarna het de Rotterdammers 'simpelweg niet meer lukte om een veelbelovende kans te creëren. Dinamo hield de verdediging op briljante wijze gesloten en plaatste meerdere counters, waaruit nog een derde treffer gemaakt had kunnen worden.'

24Sata stelt dat Dinamo geen moment zenuwachtig hoefde te worden van Feyenoord. 'Twee teams kwamen het veld op: de één was hulpeloos en traag, de ander was geweldig. In de eerste 45 minuten had Dinamo de controle en kon Feyenoord niets doen. De Nederlanders waren zelfs erg hulpeloos tegen de sterke en ondoordringbare Dinamo-defensie.'

'Er is de beroemde Chinese muur en vanaf dit seizoen is er ook de beroemde Blauwe Muur van Dinamo. In de Europa League kreeg de ploeg in 450 minuten nog geen doelpunt tegen. Maar na 52 minuten liet Dinamo ook zien hoe goed het kan combineren en aanvallen. Een zaalvoetbalactie uit het boekje in De Kuip gaf Dinamo een grotere voorsprong. De treffer van Lovro Majer was van een echte schoonheid.'