Spaanse pers bewondert Götze en is verbaasd door PSV: 'Alsof ze de finale winnen'

04-12-2020 10:00
113

Mario Götze heeft donderdagavond in de Europa League-wedstrijd tussen Granada en PSV (0-1) indruk gemaakt op de Spaanse pers. Men spreekt van een 'zoete nederlaag' tegen de Eindhovenaren, die overtuigden in de eerste helft.

'PSV maakte vanaf de eerste minuut zijn intenties duidelijk: Granada hoog op het veld onder druk zetten, ver weg blijven van doelman van Yvon Mvogo en zo snel mogelijk scoren', analyseert het lokale Granada Hoy. 'PSV vond aan de linkerkant een mijn om in te hakken en bereikte goud en diamanten. Doorslaggevend was Mario Götze. De Duitse wereldkampioen toonde aan de bal elke keer dat hij meer kwaliteit heeft dan zijn teamgenoten.'

'Wat PSV in de eerste helft lukte, mislukte in de tweede helft. Sterker nog, de wind draaide 180 graden. De vermoeidheid begon zich te wreken bij de Nederlanders. Granada verdiende de gelijkmaker, maar het goede nieuws kwam uiteindelijk uit Nicosia, waar Omonia met 2-1 won van PAOK Saloniki. Granada en PSV gaan door naar de laatste 32. En dat werd vooral door PSV gevierd alsof ze de Europa League-finale hadden gewonnen.'

'Zoete nederlaag', kopt het gezaghebbende Marca. 'De spelers van Granada hadden hun zenuwen niet onder controle en kregen in de eerste helft aanvalsgolf op aanvalsgolf voor hun kiezen. De duidelijke dominerende bezoekers uit Eindhoven leken meer zuurstof te hebben. Dat veranderde in de tweede helft, maar een goal leverde het niet meer op.'

Mundo Deportivo constateert dat Granada ondanks de nederlaag tegen PSV geschiedenis heeft geschreven. 'Nooit eerder smaakte een nederlaag zo zoet. Voor het eerst staat Granada in de knock-outfase van de Europa League. Volgende week wordt alleen nog bepaald wie de nummer één en nummer twee in de groep worden.'

'Alle verhalen hebben een plek in het voetbal', vervolgt MD. 'Die van Granada is er één van onwaarschijnlijke science-fiction, want slechts twee jaar geleden speelden de Andalusiërs nog op het tweede niveau. Dát is voetbal. Het is niet moeilijk om te raden hoe lang er op straat gefeest zou zijn als het coronavirus er niet was geweest.'