'Schaamte' bij Gent: exit trainer, blunder met sterspeler maakt rampavond compleet

'Schaamte' bij Gent: exit trainer, blunder met sterspeler maakt rampavond compleet

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 11:28vr 04-12-2020 om 11:28

De fans van KAA Gent hebben een op z'n zachtst gezegd turbulente avond achter de rug. Trainer Wim De Decker werd meteen na de 1-2 nederlaag tegen Slovan Liberec ontslagen en een administratieve blunder rond sterspeler Vadis Odjidja maakte de rampavond compleet.

Gent bleef donderdagavond ook tegen Slovan Liberec puntloos in zijn Europa League-groep. Het kostte De Decker de kop: de trainer werd na zeventien wedstrijden ontslagen. Niet hij, maar assistent Peter Balette moest de honneurs waarnemen op de persconferentie.

Tot overmaat van ramp zette Gent zichzelf voor schut in de slotfase van het thuisduel met Slovan Liberec. Odjidja zou starten, maar viel in de warming-up geblesseerd uit. Na tachtig minuten stond de ervaren middenvelder toch klaar om in te vallen. Sven Kums verliet het veld en gaf de aanvoerdersband aan Odjidja, die echter werd teruggefloten door scheidsrechter Kateryna Monzul.

Omdat Odjidja was uitgevallen in de warming-up, mocht hij niet meer in actie komen. Kums, die al een plekje op de bank had opgezocht, kwam vervolgens weer in het veld. 'Het leverde naast een opmerkelijk beeld op en wellicht nog wat interne discussies bij UEFA achteraf, vooral een nieuw beschamend tafereel op bij een wedstrijd van AA Gent. Dit seizoen lijkt echt vervloekt voor de club uit de Arteveldestad', schrijft Het Laatste Nieuws.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws