Van der Gijp stoort zich aan kritiek op Blind: 'Alles begint altijd bij hem'

Van der Gijp stoort zich aan kritiek op Blind: 'Alles begint altijd bij hem'

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 12:53vr 04-12-2020 om 12:53

René van der Gijp is het niet eens met de kritiek op Daley Blind. Volgens de voormalig profvoetballer en analist is het te makkelijk om de Ajacied te wijzen op zijn mindere punten, terwijl hij ook heel veel goed doet.

Ook na de wedstrijd tegen Liverpool (1-0 verlies) was er veel te doen om Blind, maar Van der Gijp stoort zich daar aan. "Je kan wel kritisch zijn, maar alles begint bij hem", zegt hij op Veronica. "Iedere bal komt aan. Hij heeft een paar ballen cross gegeven die op de stropdas terechtkwamen. Dan kun je wel zeggen dat hij snelheid tekort komt, maar daar zijn er wel meer van."

In vergelijking met veel andere verdedigers komt Blind volgens de voormalig aanvaller niet tekort. "Laatst keek ik naar Milan tegen Napoli. Ik weet niet precies hoe die verdedigers allemaal heetten, maar dat leek helemaal nergens op. Je moet niet vergeten dat Blind ook niet echt heel langzaam is. Hij heeft een probleem als hij tegen Rashford moet lopen, maar dat heeft iedereen. Dan is dit te makkelijk."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Van der Gijp een punt?

Ja
86%
Nee
14%
(1866 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws