Lof voor Schuurs en Gravenberch, niet voor Blind: 'Wordt een groter probleem'

Lof voor Schuurs en Gravenberch, niet voor Blind: 'Wordt een groter probleem'

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 22:02di 01-12-2020 om 22:02

Perr Schuurs is een van de uitblinkers bij Liverpool - Ajax. De verdediger begon matig, maar herpakte zich en krijgt complimenten van Johan Derksen en Wim Kieft.

"Ik vind dat Ajax het goed doet", zegt Derksen bij SBS6. "Schuurs werd bij Atalanta dolgespeeld door die spits (Zapata, red.), maar vanavond verdedigt hij uitstekend. Hij heeft nog geen fout gemaakt. Dat kan ook niet, want anders wordt het meteen levensgevaarlijk. Het is best lastig als je tegen FC Twente en FC Emmen speelt. Die overgang is erg groot.

Derksen is verder enthousiast over Gravenberch. "Gravenberch is zo'n waanzinnig talent. Als je hem ziet voetballen, het gaat zo makkelijk.. Op elk niveau draait hij mee."

Kieft is minder onder de indruk van Daley Blind. "Blind kan niet zo goed verdedigen. Je kunt het je bijna niet voorstellen dat hij op die leeftijd dat spelinzicht niet heeft." Derksen is het daarmee eens. "Het wordt een steeds groter probleem, ook bij het Nederlands elftal."

"Schuurs heeft nu geel, dus dat is gevaarlijk. Het enige dat Liverpool wil doen is elke bal lang spelen", zegt Kieft. "Ze moeten iets minder voorzichtig zijn. Antony is ook veel te bescheiden. Als je die snelheid hebt, dat is niet normaal."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws