'Ik wil het eigenlijk niet over Arne Slot hebben, maar over de wedstrijd'

'Ik wil het eigenlijk niet over Arne Slot hebben, maar over de wedstrijd'

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 14:37za 05-12-2020 om 14:37

Jong AZ-trainer Michel Vonk wil niet te veel woorden vuilmaken aan het ontslag van Arne Slot als hoofdtrainer van AZ 1. Dat werd een paar uur voor de wedstrijd tussen Jong AZ en TOP oss duidelijk.

Vonk wilde graag over de wedstrijd praten, maar kon niet om vragen over Slot heen. "Het was een vervelende mededeling. Het is mij ook verteld. Voor de rest ben ik me bezig gaan houden met deze wedstrijd, die voor ons heel belangrijk is. Ik kreeg de mededeling en ben weer verder gegaan", zegt Vonk tegen FOX Sports. "Je hebt een goede band met elkaar. Dat is logisch, je bent goede collega's. Maar ik wil het daar eigenlijk niet over hebben, dus laten we het over de wedstrijd hebben."

De verslaggever van FOX vraagt door. "Of ik hem al heb gesproken? Nee, nog niet. Ik ben bezig met de wedstrijd", zegt Vonk. "Ongeacht de mededeling moeten we ons gewoon voorbereiden op deze wedstrijd, dus wij doen gewoon wat we van plan waren."

Vonk denkt niet dat zijn spelers afgeleid zijn door het onverwachte nieuws. "Het hangt in de lucht. Maar zodra de jongens op het veld staan hoop ik dat ze daar niet mee bezig zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Begrijp jij de keuze van AZ om Slot meteen te ontslaan?

Ja
48%
Nee
52%
(8474 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws