PSV-huurling Doan blinkt uit in Duitsland, Weghorst weer belangrijk voor Wolfsburg

05-12-2020 17:25
37

Wout Weghorst heeft zich weer laten gelden in de Bundesliga. De spits scoorde weer voor VfL Wolfsburg en bezorgde zijn ploeg een punt tegen 1. FC Köln. Tevreden zal Wolfsburg daar niet mee zijn.

1. FC Köln - Wolfsburg 2-2
Wolfsburg had graag in punten gelijk willen komen met nummer twee RB Leipzig, maar heeft bij laagvlieger Köln twee dure punten laten liggen. Wolfsburg moest zich twee keer terugknokken van een achterstand. Köln kwam na een klein kwartier op voorsprong door Jan Thielmann, waarna Maximilian Arnold de stand weer gelijk trok.

1-1 leek de ruststand te worden, tot Ondrej Duda 2-1 maakte. Kort na rust kopte Weghorst de gelijkmaker binnen. Het is alweer zijn zesde Bundesliga-treffer van dit seizoen en achtste goal in totaal. Daarmee onderstreept Weghorst zijn geweldige vorm. Vlak voor tijd kreeg Wolfsburg nog een kans op 2-3.

Freiburg - Gladbach 2-2
Borussia Mönchengladbach is in aanloop naar de cruciale Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid van woensdag uitgegleden over een bananenschil. Het werd 2-2 tegen SC Freiburg, een forse tegenvaller voor Gladbach. Bij winst zou het vijfde staan in Duitsland.

Breel Embolo (Gladbach) en Philipp Lienhart maakten in de eerste helft de doelpunten. De eindstand werd in de tweede helft bepaald op 2-2. Vicenzo Grifo scoorde vanaf de stip, maar Alessane Plea trok de stand een minuut later alweer gelijk.

Eintracht Frankfurt - Dortmund 1-1
Titelkandidaat Borussia Dortmund is bij Eintracht Frankfurt niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. De ploeg van Lucien Favre moest lang in de achtervolging nadat Eintracht in de eerste helft op voorsprong was gekomen door Daichi Kamada.

In de tweede helft maakte het Amerikaanse talent Giovanni Reyna de gelijkmaker voor Dortmund. Meer zat er niet in het vat voor Dortmund, dat weigert om Leipzig van de tweede plaats te stoten.

Arminia Bielefeld - Mainz 2-1
Mede dankzij een goal van PSV-huurling Ritsu Doan heeft Arminia Bielefeld drie punten gepakt tegen FSV Mainz. De Japanner maakte in de eerste helft de 2-0 voor Bielefeld. De 1-0 werd gemaakt door Manuel Prietl, waarbij Doan ook de assist gaf. Kevin Stöger maakte in de slotfase nog wel de 2-1, maar die treffer kwam te laat.

Bielefeld strijdt tegen degradatie en schiet met het punt weinig op. De club staat op de zestiende plaats, maar Mainz doet het nog slechter en staat zeventiende in de Bundesliga.