De Jong heeft geen geluk met omhaal, Real Madrid wint weer eens in La Liga

De Jong heeft geen geluk met omhaal, Real Madrid wint weer eens in La Liga

05-12-2020 18:06
7

Real Madrid heeft de zorgen van trainer Zinedine Zidane weer wat verlicht tegen Sevilla. De Koninklijke had drie competitieduels op rij niet gewonnen en leed midweeks een beschamende Champions League-nederlaag tegen Shakhtar Donetsk: in het Estadio Ramón Sánches Pizjuán werden er echter weer eens drie punten binnengehaald.

Real Madrid zat er vanaf de eerste minuut bovenop en creëerde de meeste kansen tegen de ploeg van Luuk de Jong. Doelman Yassine 'Bono' Bounou bleek echter meerdere malen een sta-in-de-weg. De sluitpost werd één keer gepasseerd, maar Diego Carlos hield met een redding op de lijn de 0-0 op het bord.

Kort nadat De Jong het tevergeefs probeerde met een spectaculaire omhaal, werd de score alsnog opengebroken door Real Madrid. De manier waarop dit gebeurde was curieus: Bounou leek een voorzet van Ferland Mendy op Vinícius Júnior te kunnen onderscheppen, maar de lichtjes getoucheerde bal stuiterde via de doelman over de lijn.

Sevilla had nog ruim een half uur de tijd om iets te doen aan de achterstand en kwam in de slotfase, nadat Oussama Idrissi was ingevallen, pas in de buurt. Een dribbel van Suso stierf echter in schoonheid en ook Lucas Ocampos had geen succes met een omhaal. Real Madrid houdt Villarreal voorlopig van plek drie af en mag midweeks tegen Borussia Mönchengladbach voor zijn laatste kans in de Champions League strijden.