Eredivisie-flops: Trio Feyenoord, spelers AZ, Utrecht en 'René le Blanc' van Ajax

Eredivisie-flops: Trio Feyenoord, spelers AZ, Utrecht en 'René le Blanc' van Ajax

Gepubliceerd: maandag 7 december 2020 om 11:00ma 07-12-2020 om 11:00

Ajax leed tegen FC Twente de tweede nederlaag van het seizoen en levert deze week vier spelers af aan onze wekelijkse floplijst. Feyenoord maakte tegen Heracles Almelo opnieuw geen indruk en ook AZ en Vitesse scoorden een onvoldoende.

Fredrik Midtsjö (AZ): Soms worden ploegen sterker met een man minder, maar AZ zeker niet. Na de rode kaart van Midtsjö stortte AZ als een kaartenhuis in elkaar. Erg onverstandig ook om zo een duel aan te gaan als je al geel hebt. Datzelfde geldt voor Bruno Martins Indi.

Roy Gelmi (VVV-Venlo): Behoort niet alleen vanwege zijn rode kaart tot de floplijst, maar was verder ook een van de mindere spelers van VVV. Als je dan ook nog twee keer geel krijgt...

Luciano Narsingh (Feyenoord): Veel Feyenoord-supporters zijn na de wedstrijd tegen Heracles klaar met Narsingh. Geen bezieling, nauwelijks inzet, werkelijk dramatisch. Zijn vervanger Marouan Azarkan bracht in twintig minuten meer dreiging dan Narsingh in een uur.

Sean Klaiber (Ajax): Speelde een kwalijke rol bij beide goals van Menig en zette daarmee kwaad bloed bij Ajax-supporters. Zij zijn nog altijd niet volledig overtuigd van Klaiber. Is hij een waardige vervanger van Noussair Mazraoui?

Quincy Promes (Ajax): 'Quincy Promes is qua zelfoverschatting de René le Blanc van Ajax', werd zaterdag gekscherend getweet over de aanvaller van Ajax. Hij kreeg tegen FC Twente weer eens een kans in de basis, maar liet geen moment zien waarom hij die vaker zou moeten krijgen. Zou het vertrek van Hakim Ziyech dan echt zoveel invloed hebben gehad?

Nicolai Jörgensen (Feyenoord): Wat is er met Jörgensen aan de hand? Die vraag stellen de Feyenoord-fans zich al weken, maar was na zondag weer relevant. Want Jörgensen maakte geen indruk en had geen inbreng. Al was er ook geen aanvoer.

Perr Schuurs (Ajax): Een van de slechtste wedstrijden van Schuurs bij Ajax. De verdediger won slechts één duel, zijn vervanger Jurriën Timber drie. Dat moet tegen Atalanta een stuk beter, dan treft hij Duvan Zapata.

Lassina Traoré (Ajax): Traoré was tegen Twente een van de Ajacieden die nauwelijks wat goed deed. Mocht Ten Hag hem tegen Atalanta opstellen, dan moet hij uit een ander vaatje tappen.

Matus Bero (Vitesse): Een zwakke wedstrijd van Bero en dan drukken we het nog voorzichtig uit. Door een penalty te veroorzaken leidde hij de nederlaag van Vitesse in. Het zijn sowieso niet de weken van de Slowaak.

Mark Diemers (Feyenoord): Liet tegen Heracles niet zien waarom Feyenoord hem afgelopen zomer heeft gehaald. Diemers verloor veel duels, was zwak in balbezit en kwam snelheid en gif tekort.

Adrián Dalmau (FC Utrecht): Beginnen op de bank, invallen na rust en na 21 minuten al twee keer geel pakken. Het was na de rode kaart van Dalmau lang billenknijpen voor Utrecht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws