Jans over uitblinker: 'Hoop dat hij niet alleen voor de bankbiljetten kiest'

Jans over uitblinker: 'Hoop dat hij niet alleen voor de bankbiljetten kiest'

Gepubliceerd: maandag 7 december 2020 om 09:41ma 07-12-2020 om 09:41

Laatste update: maandag 7 december 2020 om 09:50ma 07-12-2020 om 09:50

FC Twente-trainer Ron Jans is lovend over de ontwikkeling van Queensy Menig. De vleugelspeler was dé grote man afgelopen weekend tijdens de 1-2 zege op Ajax door beide doelpunten op zich te nemen.

Jans geniet niet alleen van het spel van Menig, maar ook van zijn voorkomen. "Hoe hij voor de camera staat, prachtig. Dan doet hij nog snel even zijn oorbelletjes in. Hij kijkt zo mooi vrolijk uit zijn ogen en het taalgebruik is wat anders dan het mijne. Maar ik vind dat hij eigenlijk veel mooier praat dan ik. In elk geval grappiger", vertelt Jans aan De Telegraaf.

De oefenmeester ziet dat Menig enorme stappen heeft gemaakt in zijn ontwikkeling als voetballer. "Hij is zó veel volwassener dan een paar jaar geleden toen ik hem bij PEC Zwolle had. Zoals hij nu werkt in het druk zetten, kon hij toen fysiek en mentaal nog niet opbrengen."

Jans hoopt dat Menig, wiens contract aankomende zomer afloopt, de juiste beslissing neemt over zijn toekomst. "Ik hoop dat hij aan het einde van het seizoen – en ik denk dat het gaat gebeuren – niet alleen kiest voor de bankbiljetten, maar ook voor spelen, ontwikkelen en de kwaliteit van leven."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws