LIVE: Juventus heeft geen kind aan Barça, United naar Europa League (gesloten)

LIVE: Juventus heeft geen kind aan Barça, United naar Europa League (gesloten)

08-12-2020 18:45 Laatste update: 22:55
150

De ontknoping nadert in de groepsfase van de Champions League. Dinsdagavond vallen de beslissingen in groep E, F, G en H. Onder meer in die laatste poule is het nog razendspannend. Ook volgen we de ontwikkelingen in Barcelona natuurlijk op de voet in dit liveblog.

Het FC Barcelona van coach Ronald Koeman ontvangt in eigen huis Juventus. Het betekent een nieuw duel tussen giganten Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. En natuurlijk ook tussen Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Voor de Catalanen en de Italiaanse kampioen staat naast de eer ook groepswinst nog op het spel.

Een bloedstollende avond wacht sowieso voor Manchester United, Paris Saint-Germain en RB Leipzig. Alle drie de teams hebben momenteel negen punten in groep H. De Franse sterrenformatie met Kylian Mbappé en Neymar heeft op voorhand het meest gunstige scenario. PSG neemt het in eigen huis op tegen hekkensluiter Istanbul Basaksehir, terwijl Leipzig en United in Duitsland tegenover elkaar staan.

Daarvoor komt Club Brugge al in actie. De ploeg van Ruud Vormer en Noa Lang strijdt vanaf 18.55 uur met SS Lazio om een plekje in de knock-outfase van de Champions League.