Jol lyrisch: 'Het is slechts wachten op de dag dat hij een EK- of WK-finale fluit'

Jol lyrisch: 'Het is slechts wachten op de dag dat hij een EK- of WK-finale fluit'

09-12-2020 15:33
10

Dick Jol is lyrisch over Danny Makkelie. De arbiter is samen met Björn Kuipers een 'prettige uitzondering' in het Nederlandse scheidsrechterskorps, vindt hij.

Makkelie is door de UEFA aangesteld om de veelbesproken Champions League-wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Istanbul Basaksehir tot een goed einde te brengen. "Danny heeft een groot voordeel ten opzichte van veel andere scheidsrechters. Hij raakt nooit nerveus als de hele wereld mee kijkt", zegt Jol tegen het Algemeen Dagblad.

"Van een bonnen strooiende politieagent is Danny getransformeerd tot een scheidsrechter die een wedstrijd moeiteloos aanvoelt en lang niet altijd kaarten meer nodig heeft om zijn autoriteit te laten gelden", vervolgt Jol, die niet bepaald onder de indruk is van de andere scheidsrechters in Nederland. "Alles onder Bjorn Kuipers en Makkelie is van discutabel niveau, de eigenzinnige Bas Nijhuis daargelaten."

"Het is echt aan de prestaties van Kuipers en Makkelie te danken, dat onze arbiters er internationaal zo goed op staan. En daarvan vormt de aanstelling van Danny voor die wedstrijd van vanavond weer een bewijs", besluit Jol. "Het is slechts wachten op de dag dat Makkelie een EK- of WK-finale fluit."