PSV Vrouwen krijgen op De Herdgang pak slaag van Martens en Barcelona

PSV Vrouwen krijgen op De Herdgang pak slaag van Martens en Barcelona

09-12-2020 18:19
20

Voor de PSV Vrouwen zit het Champions League-avontuur er hoogstwaarschijnlijk op. De ploeg van interim-trainer Rick De Rooij nam het woensdagavond op De Herdgang op tegen FC Barcelona, maar werd door Lieke Martens en haar ploeggenoten op een kansloze nederlaag getrakteerd.

De nummer één van het vorige Eredivisie-seizoen liep al vroeg in de wedstrijd achter de feiten aan. Sari van Veenendaal tastte in minuut vier al mis bij een voorzet vanaf rechts, waarna Jennifer Hermoso kon profiteren: 0-1. PSV leek de schade in het restant van de eerste helft te beperkt te houden, maar moest bij het ingaan van de blessuretijd nóg een treffer incasseren: Mandy van den Berg werkte de bal in eigen doel en zorgde ongelukkigerwijs voor de 0-2.

Na rust werd de marge nóg groter: Barcelona combineerde keurig over de rechterflank, waarna Asisat Oshoala het karwei afmaakte, op aangeven van Marta Torrejón. Een kwartier voor tijd liet Martens zich nog zien in eigen land: de Limburgse nam een voorzet vanaf rechts ineens op de pantoffel en schoot de bal via de lat achter Van Veenendaal. Joëlle Smits – volgend seizoen uitkomend voor VfL Wolfsburg – redde kort voor tijd de eer: 1-4 werd het uiteindelijk.

PSV krijgt nog één kans om de forse schade te repareren. Op woensdag 16 december zal de return afgewerkt worden.