Makkelie kent geen twijfel: 'Ik denk dat het een heel mooi signaal is'

Makkelie kent geen twijfel: 'Ik denk dat het een heel mooi signaal is'

Gepubliceerd: donderdag 10 december 2020 om 08:50do 10-12-2020 om 08:50

Laatste update: donderdag 10 december 2020 om 08:55do 10-12-2020 om 08:55

Danny Makkelie had woensdagavond de leiding over het restant van de wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Basaksehir. De Nederlanse arbiter deed voorafgaand aan de hervatting van het duel mee aan het knielen, om zo aandacht te vragen voor discriminatie en racisme in de voetbalwereld.

Makkelie twijfelde niet of hij wel of niet mee zou doen aan het gebaar voorafgaand aan de hervatting van het zwaar beladen duel in de Champions League. "Nee, dit is ook al vaker gebeurd, ook tijdens eerdere wedstrijden in de Champions League", vertelt de leidsman aan de NOS.

"Vanmorgen bij de meeting tussen beide teams werd al aangegeven dat ze dat vanavond wilden gaan doen. Dan doen wij daar als arbitrage natuurlijk aan mee, want wij zijn tegen discriminatie en tegen racisme. Ik denk dat het een heel mooi signaal is."

Makkelie kreeg dinsdagavond, vlak nadat PSG-Basaksehir was stilgelegd vanwege vermeed racisme, direct een belletje. "Ik werd gebeld door scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti. Die zei blijf maar even bereikbaar. Er speelt hier het een en ander, zorg ervoor dat we je zo kunnen bellen.' Woensdagochtend maakte de UEFA definitief bekend dat Makkelie het restant van PSG-Basaksehir zou leiden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws