Jansen eerlijk na zeperd: 'Waar de club voor heeft gekozen, is ingrijpend geweest'

Jansen eerlijk na zeperd: 'Waar de club voor heeft gekozen, is ingrijpend geweest'

10-12-2020 23:14
56

AZ-trainer Pascal Jansen denkt dat het ontslag van Arne Slot invloed heeft gehad op zijn ploeg, die op dramatische wijze uit de Europa League werd geknikkerd. De Alkmaarders verloren in Kroatië met 2-1 van Rijeka en liggen daardoor uit de Europa League.

"Het is denk ik moeilijk te ontkennen dat het niks met je heeft gedaan", zo geeft Jansen in gesprek met NH Nieuws toe. "Waar de club uiteindelijk voor heeft gekozen, is ingrijpend geweest. Maar dat zijn dingen die buiten onze macht zijn. Wij moeten daarmee dealen. Je moet dan antwoord geven op het veld als team en als trainer. Dat hebben we nu twee wedstrijden nagelaten."

Met de rode kaart van Jesper Karlsson is Jansen uiteraard niet blij. "Wij moeten echt zorgen dat we uit dit soort situaties blijven, dat heb ik binnen ook aangeggeven. Dit gebeurt niet alleen deze wedstrijd. Dit is al de zesde rode kaart die wij oplopen. Dat is natuurlijk te bizar voor woorden. Dat zou kunnen duiden op een zeer ongedisciplineerde groep", is Jansen eerlijk. "Uiteindelijk komen we in de eindfase met zijn tienen te staan. Daar hadden we eigenlijk elf man knetterhard nodig om die partij binnen te halen."