Ajax heeft nu twee keer verloren, dus er staat bij hen wel wat druk op

"Ajax heeft nu twee keer verloren, dus er staat bij hen wel wat druk op"

11-12-2020 15:36
57

PEC Zwolle ziet voorzichtig kansen tegen Ajax, dat zijn laatste twee duels met FC Twente en Atalanta Bergamo verloor. Bij de Blauwvingers is er eindelijk reden voor optimisme na de zege op Vitesse.

"Mensen zeggen misschien: 'Je moet de nederlaag zo klein mogelijk houden', maar juist dan ga je eraf. Je moet er met een andere mindset heen gaan. Ik denk dat er wat te halen valt, ook Ajax heeft zijn kwetsbaarheden", zegt PEC-trainer John Stegeman tegen Voetbal International.

De Amsterdammers moeten de uitschakeling in de Champions League snel zien te verwerken. "Ik ben erg benieuwd hoe zij daaruit zijn gekomen", stelt Stegeman. "Maar ik ben meer benieuwd naar ons: Kunnen wij ze pijn doen? We laten dit seizoen zien dat we tegenstanders de wil op kunnen leggen, ik ben benieuwd of we ook zo brutaal in Amsterdam kunnen zijn of dat we met poep in de broek het veld op komen."

Ook Pelle Clement, oud-speler van Ajax, is benieuwd of PEC voor een stunt kan zorgen. "Ajax heeft nu twee keer verloren, dus er staat bij hen wel wat druk op. Dat kan gevaarlijk zijn, maar het kan voor ons ook een voordeel zijn. We hebben laten zien dat we verzorgd kunnen voetballen, maar ik ben benieuwd of wij volwassen genoeg zijn om punten te pakken in de Johan Cruijff Arena."

Ajax en PEC Zwolle trappen zaterdag om 20.00 uur af.