Update: AZ komt met slecht nieuws over 'succesvol geopereerde' Martins Indi

Update: AZ komt met slecht nieuws over 'succesvol geopereerde' Martins Indi

12-12-2020 16:31 Laatste update: 16:30
69

AZ moet het voorlopig stellen zonder Bruno Martins Indi. De verdediger raakte afgelopen donderdag geblesseerd aan zijn jukbeen in het Europa League-treffen met HNK Rijeka en moet de komende wedstrijden daardoor overslaan.

De 34-voudig international van Oranje ging er na twintig minuten van af en na onderzoek is gebleken dat AZ de komende weken geen gebruik kan maken van de diensten van 'BMI'. "Het gaat goed met hem en hij was prima aanspreekbaar", vertelde trainer Pascal Jansen tegenover NH Nieuws. "Hij heeft een goede nacht gehad en vanochtend met ons ontbeten, maar de blessure ziet er vrij ernstig uit. We zijn hem waarschijnlijk wel even kwijt."

Komend weekend in de uitbeurt bij FC Twente hadden de Alkmaarders hoe dan ook zonder Martins Indi moeten spelen. De verdediger kreeg in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (2-1 nederlaag) een rode kaart en was dus al geschorst. Om diezelfde reden zal Fredrik Midtsjö er zondagavond in de Grolsch Veste ook niet bij zijn.

Update: De volgende tegenvaller voor AZ: Bruno Martins Indi doet dit jaar niet meer mee. Dat heeft AZ bekendgemaakt via de officiële kanalen. Het is niet precies duidelijk hoe lang Martins Indi uit de roulatie is.