Van Hooijdonk is niet blij met NAC en denkt aan vertrek: 'Goede optie'

Van Hooijdonk is niet blij met NAC en denkt aan vertrek: 'Goede optie'

12-12-2020 00:05 Laatste update: 10:08
38

Sydney van Hooijdonk is allesbehalve blij met zijn situatie bij NAC Breda. De spits mocht tegen Go Ahead Eagles de laatste drie minuten meespelen, tot zijn ongenoegen. Hij denkt aan een winters vertrek uit het Rat Verlegh Stadion.

"Dat is een hele goede optie", begint Van Hooijdonk in gesprek met FOX Sports. "Het is nog één wedstrijd, daar moet ik me op focussen. Wat daarna gebeurt, dat zal blijken. Ik heb nu al geleerd dat het snel kan gaan, ik weet niet waar Sydney over een maand is. Misschien hier, misschien niet."

Van Hooijdonk werd door trainer Maurice Steijn in de 89e minuut in het veld gebracht tegen Go Ahead Eagles. Dat zorgde voor de nodige irritatie bij de spits. "Dat heb je heel goed gezien. Ik heb met de trainer gesproken: hij heeft me verteld dat hij hier voorlopig vertrouwen in blijft houden. Ik kan het er helemaal niet mee eens zijn, maar ja... Wat moet ik doen? Er zit niet veel anders op."

De aanvaller had de laatste minuten van het duel liever 'uitgezeten'. "Onbegrip: ja, zeker... Ik dacht ik zit die laatste vijf minuten lekker uit. Ik denk dat iedereen wel weet dat ik dit niet begrijp", doelt hij op zijn reserverol. Van Hooijdonk wordt in de Engelse tabloids in verband gebracht met Nottingham Forest, Swansea City en Sheffield Wednesday.