ADO nam geen contact op met Rankovic bij ontslag: 'Toon een beetje respect'

ADO nam geen contact op met Rankovic bij ontslag: 'Toon een beetje respect'

13-12-2020 11:56 Laatste update: 15:58
61

Aleksandar Rankovic heeft nooit persoonlijk te horen gekregen dat hij is ontslagen als trainer van ADO Den Haag. De oefenmeester moest het veld ruimen wegens teleurstellende resultaten en dat vertelde zijn zaakwaarnemer hem.

Na de met 4-2 verloren thuiswedstrijd tegen FC Twente viel het doek voor Rankovic. "Mijn zaakwaarnemer belde en vertelde me dat ze me ontslagen hadden", zegt de trainer in Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. "Ze hebben mij dat niet persoonlijk gezegd. Je moet aan hen vragen waarom ze dat hebben gezegd, maar het is toch fatsoenlijk om wel even met iemand aan tafel te zitten?"

Mohammed Hamdi, algemeen directeur van ADO, en technisch adviseur Martin Jol lieten nooit meer iets van zich horen. "Ik heb ze niet gesproken", zegt een teleurgestelde Rankovic. "Ik hoorde dat Kevin Hofland na zijn ontslag bij Fortuna naar het kantoor van de eigenaar kwam. Zo gaat dat. Iemand ontslaan kan, maar toon tenminste een klein beetje respect. Ik ben gewend om mensen in de ogen aan te kijken en dat heb ik daar niet meegemaakt."

ADO reageert overigens verbaasd op de uitspraken van Rankovic.