'Dortmund bereikt mondeling akkoord en heeft Favre-opvolger voor 2021 al gevonden'

'Dortmund bereikt mondeling akkoord en heeft Favre-opvolger voor 2021 al gevonden'

13-12-2020 15:16
15

Lucien Favre is officieel nog niet ontslagen, maar over de nieuwe trainer van Borussia Dortmund wordt al druk gespeculeerd. Marco Rose (Borussia Mönchengladbach) staat in de startblokken, melden The Athletic en Gianluca Di Marzio.

Rose maakt indruk met Gladbach, dat zich deze week plaatste voor de achtste finales van de Champions League. De verwachting is dat hij aan het einde van het seizoen naar Dortmund vertrekt: volgens The Athletic en Di Marzio heeft de Duitse trainer een mondeling akkoord bereikt met BVB over een verhuizing in juni 2021.

Wedden

Meer odds

Dortmund en Rose zaten al vóór het ontslag van Favre om tafel, aangezien het contract van de 63-jarige Zwitser aan het einde van het seizoen zou aflopen. De 1-5 nederlaag van zaterdag tegen VfB Stuttgart werd Favre echter fataal.

"Marco Rose is een toptrainer", reageerde Max Eberl, technisch directeur van Gladbach, dit weekend in de ZDF-studio. "Natuurlijk is hij interessant voor andere clubs - en daarmee bedoel ik topclubs." Op social media wordt ook Ajax-trainer Erik ten Hag met Dortmund in verband gebracht, maar dat zijn vooralsnog niet meer dan losse flodders.